Máme tři divoké karty v rukávu. Kdo další postupuje?

Příležitost stanout před odbornou porotou na republikovém finále dostaly i projekty, které se umístily na 2. nebo 3. místě. Na základě bonusového úkolu jsme vybrali 3 šťastlivce – Mangado, Versable Studio a WorldWorm.

Po regionálních kolech, jež proběhla na přelomu února a března, jsme stříbrným a bronzovým účastníkům dali možnost opětovně zabojovat. Poslali nám motivační video, v němž vyložili, jak hodlají překonat největší překážky. Podle jejich zpracování jsme rozhodli, kdo získá druhou šanci.

Mangado

Exotika, čas a vztah. To jsou tři základní slova, jež se pojí s projektem Mangado. Díky Elišce Dvořáčkové a Lukáši Oujeskému si nyní můžete koupit mango nebo avokádo a pěstovat si tak rostlinku, kterou na českém trhu nenajdete. Nemusíte ani dlouho vyhledávat potřebné znalosti či zajišťovat kila substrátu. Vše najdete už v balíčku, čímž vám Mangado ušetří vzácné minuty.

Hlavní důraz tým klade na budování vztahu k sazeničce: každá má jedinečný vzhled, jméno i příběh. I samotné pěstování posunuli o kus dál, přesněji k tvorbě avokádových bonsajů, u nichž se stonky zastřihávají a tvarují pomocí drátku.

>>> Přečtěte si, jak si projekt vedl v průběhu programu.

Versable Studio

Virtuální svět tvoří důležitou část našeho života, a to jak osobního, tak pracovního. Tohoto faktu využívá Dominik Procházka a Anna Surovková se svým nápadem Versable Studio. Zakládají digitalní agentru, jež se zabývá organizací firemních meetingů, konferencí nebo workshopů. 

Jejich dalším cílem je posunout své služby až k pořádání hudebních koncertů.

>>> Jaké překážky a slepé uličky je na cestě potkaly?

WorldWorm

Trojice Adam Kalát, Radoslav Hylák, Kamil Mareš se zaměřila na řešení ekologických problémů. Kluci chtějí snížit spotřebu masa a s ní i úbytek pitné vody či množství vyprodukovaného oxidu uhličitého.

Nabízí proto alternativní zdroj energie a bílkovin – červy. Produkty z larev potemníka moučného chtějí zavést do zdravých výživ, obchodních řetězců a prodávat na svém e-shopu. Zaměřují se na skvělou chuť, kvalitu, výživové hodnoty i různorodé kuchařské využití.

Již znáte všech 8 finalistů. Kdo si vás získal a komu přejete výhru nejvíce? Ať vás zaujala oční jóga, zjednodušené maturitní knihy nebo třeba procvičování rovnováhy, přijďte svého favorita podpořit na republikové finále!

Ohodnoťte tento článek

Eliška Tajovská
Autor
Eliška Tajovská

Eliška se ve volném čase nejraději věnuje knihám a psaní nejen soutěžních povídek. V týmu Soutěž & Podnikej zastává funkci šéfredaktorky. Zúčastnila se také čtvrtého ročníku programu, a to se svojí kamarádkou Šárkou, naší nynější manažerkou. Elišku najdete a můžete sledovat na sociálních sítích - Facebooku a Instagramu.

Hodnocení:
Více článků od autora