Regionální finále: Čtěte jednoduše

V úterý 1. března jsme zavítali v rámci regionálních finále 6. ročníku podruhé do Prahy. Slavnostně jsme tu zakončili pomyslnou cestu napříč kraji ČR.

Pražská šestice soutěžních týmů nám představila své nápady, které sahaly do mnoha různých kategorií – od vzdělání přes investování a marketing až po zábavu a trávení volného času. 

Vítěze nakonec vybrala odborná porota ve složení Anna Veselá (Spectoda), Jan Vlachynský (Lidi z Baru) a Jiří Psota (Yieldigo)

Pořádí

1. místo Čtení jednoduše (Tadeáš Bíbr): Jste v maturitním ročníku, nestíháte číst, rozbory vám nepomáhají? Projekt Čtení jednoduše krátí knihy tak, abyste s nimi strávili méně času, ale i přesto si je užili naplno.

>>> Podpořte Tadeáše a jeho projekt na Hithitu.

2. místo TACAMO AGENCY (Linh Chi Nguyen): Linh Chi se se svým projektem rozhodla pomáhat malým vietnamským podnikatelům. Zaměřuje se na marketing a edukaci v tomto oboru.

3. místo Learn2Trade (Maxim Mašín): Investujte a zhodnocujte tak své peníze. Dejte však pozor pro neznalé může bezhlavé obchodování představovat riziko. Nechcete-li se vydat cestou pokusů a omylů, je tady pro vás projekt Lear2Trade. Prostřednictvím kurzů vás naučí, čemu se raději vyhnout.

Další účastníci

Hrou městem (Tadeáš Vylita):  Poznejte své město jinak než ze školní lavice. Projekt Tadeáše Vylity nyní nabízí gamifikovanou prohlídku Prahy, a to ve třech oddílech: Temný Žižkov, Staré Střešovice, Havlova Praha. Procházka vám tak k dané historické události poskytne širší kontext a souvislosti.

DALAPP (Adam Dalecký):  Předvedli jste u písemky stejný výkon jako spolužák, ale známky jste dostali různé? S aplikací DALAPP se tomu již nestane. Na základě kritérií stanovených učitelem automaticky opraví bodování a test vyhodnotí. Nesrovnalosti a neobjektivita se tak stanou minulostí.

Speed League (Jakub Sládek, Martin Mach): Jste milovníkem starých počítačových her, ale nemáte je s kým hrát? Na webovém portále Speed League budete moct soutěžit, a tedy porovnávat své výsledky s ostatními. V budoucnu vás čekají online i offline turnaje se zajímavými odměnami.

Přestože regionální kola končí, nemusíte věšet hlavu. Dorazte za námi 11. dubna 2022 do HubHubu v Paláci ARA a zhlédněte závěrečný souboj mezi postupujícími finalisty. Pro více podrobností nás sledujte na sociálních sítích, Facebooku nebo Instagramu.

Ohodnoťte tento článek

Dominik Badošek
Autor
Dominik Badošek

Dominik rád píše, čte a zajímá se o technologie. Na blogu Soutěž & Podnikej je tak autorem nejen technologických článků. Do týmu se přidal po absolvování 5 ročníku.

Hodnocení:
Více článků od autora