Když je zima, děláme si dílnu z pokoje, sdílí finalista Jakub Růžička

Z druhého pražského regionálního kola se zlatou medailí odešli bratři Růžičkovi a jejich nadějný projekt KUBARA. Díky těmto balančním deskám si procvičíte rovnováhu a zapojíte svaly, o kterých třeba ani nevíte, že je máte. Do finále jdou s již plně funkčním e-shopem, silnou motivací a radostí v očích.

Jak se dnes máte?

Máme se skvěle, protože jsou u nás zrovna prázdniny. 

Krátce, prosím, shrňte něco málo o vašem projektu KUBARA, s nímž jdete do republikového finále.

Naším podnikatelským záměrem je prodej balančních desek. Jedná se o sportovní pomůcku, která slouží ke zlepšení rovnováhy, koordinaci pohybů, posilování, ale především je určena zábavě. 

Jak jste na takový nápad vůbec přišli?

Původně měl být balance board dárek pro našeho mladšího bratra k Vánocům. Na trhu jsme však nenašli produkt, který by uspokojil naše potřeby, a proto jsme vyrobili vlastní. 

Proč název KUBARA? Má to nějaký specifický význam?

KUBARA je složenina slov „Kuba“ a „bara“ (Japonsky růže). Vychází z mého jména a příjmení – Jakub Růžička. 

V jaké fázi se již nacházíte?

Nacházíme se v poměrně pokročilé fázi. Náš e-shop je plně funkční a produkt už si koupilo značné množství zákazníků. 

Kam byste chtěli v budoucnu svůj projekt posunout? 

V plánu máme expanzi do zahraničí, kterou již aktuálně provádíme se zaměřením na Slovensko. Dále chceme rozšířit sortiment našich produktů. Jednalo by se o podobné sportovní pomůcky a hračky.

>>> Podpořte svého favorita na republikovém finále.

Odkud berete motivaci? Zažili jste chvíli, kdy jste s tím chtěli seknout?

Hlavní motivací jsou spokojení zákazníci. Radost, nám také dělá, když někoho zaujme náš produkt a vyzkouší si ho. Střídají se u nás chvíle, kdy jsme do projektu nadšeni a strávíme nad ním všechen náš volný čas, s momenty, kdy děláme jen nejnutnější úkony. Nejnáročnější byl vývoj válce k balance boardu. Stále nebyl ideální a nápady na vylepšení docházely. Tehdy jsme jen těžko sbírali motivaci, nicméně nikdy nás nenapadlo, že bychom skončili. 

Kde sháníte materiál a jak balanční desky vyrábíte? Jak dlouho trvá výroba jednoho setu?

Materiál objednáváme přes internet, případně v hobby marketech. Balanční desky vyrábíme doma v garáži. Když je zima, děláme si dílnu z pokoje a pokračujeme tam. Celkově nám výroba jednoho setu zabere cca 2 hodiny. 

Co pro vás dosud představovalo největší výzvu?

Určitě samotný vývoj produktu a tvorba vlastního e-shopu. 

Jaký jste zažili nejvtipnější moment?

Vtipné jsou často první pokusy nepolíbených lidí s balance boardem, pohyb je nezvyklý a člověku chvíli trvá, než si jej osvojí. Obzvláště vtipní jsou rodiče, kteří poučují své děti, jak by měly na prkně udržet rovnováhu, a sami pak často předvedou opravdu „kaskadérské kousky“.

Který trik na balance boardu máte nejradši?

Jeden z našich nejoblíbenějších triků je sednutí si do dřepu spolu s chytnutím jedné nohy za špičku. Super trik je také otočka o 180°.

Co nejcennějšího jste si z programu Soutěž & Podnikej zatím odnesli?

Soutěž nám určitě pomohla v projektu vůbec pokračovat. Ocenili jsme také možnost konzultace veškerých problémů a nápadů s naším mentorem. 

Děkuji vám za milá slova. Chcete dodat něco, co zde nezaznělo?

Mějte se fajn a nebojte se nových výzev, třeba s naší balanční deskou. 😉

Pilným bratrům budeme držet palce i pěsti. Přijďte je také osobně podpořit na republikové finále! Pokud ještě nevíte, komu chcete fandit, přečtěte si i zbytek medailonků na našem blogu.

Ohodnoťte tento článek

Eliška Tajovská
Autor
Eliška Tajovská

Eliška se ve volném čase nejraději věnuje knihám a psaní nejen soutěžních povídek. V týmu Soutěž & Podnikej zastává funkci šéfredaktorky. Zúčastnila se také čtvrtého ročníku programu, a to se svojí kamarádkou Šárkou, naší nynější manažerkou. Elišku najdete a můžete sledovat na sociálních sítích - Facebooku a Instagramu.

Hodnocení:
Více článků od autora