Vzpomínky absolventů: Proč se převlékali na hlavním nádraží?

Absolventi Míša a Jarda se s námi podělili o své zážitky a zkušenosti z programu. Michaelu Holotňákovou můžete znát z 6. ročníku s projektem Multicode.ai. Jaroslav Hradil soutěžil s nápadem samoobslužných výdejních boxů s názvem Boxee. Ze své účasti si oba odnesli především nová a pevná přátelství.

absolventský kemp

Co nejvtipnějšího / nejzajímavějšího jsi během programu zažil/a? 

Michaela Holotňáková

Nejzajímavější vzpomínky mám na finále. Všichni tam byli moc inspirující, motivovaní a zároveň pokorní a upřímní lidi. Za ten den a půl jsme se stihli pořádně sblížit, a proto i při samotných prezentacích panovala přátelská a podporující atmosféra. 

Jaroslav Hradil:

S naším projektem jsme se kromě S&P zúčastnili také soutěže Startup Klub. A stalo se, že v obou programech jsme postoupili do finále, která se konala ve stejný den – jedno dopoledne v Praze a druhé večer v Olomouci. Hned po vyhlášení S&P jsme tak v oblecích a obřím kufrem s prototypem běželi na vlak. 

Večerní akce měla navíc přísnější dress code, protože byla součástí podnikatelského plesu, a tak jsme se museli v Olomouci na nádraží převléct z modrých obleků do černých. Pohledy kolemjdoucích byly k nezaplacení. Stejně jako pohledy podnikatelů, když jsme po červeném koberci táhli kufr s prototypem, kde řinčelo nářadí, zatímco oni vystupovali ze svých limuzín s osobním řidičem. 🙂

Co ses v soutěži naučil/a? Využíváš některé zkušenosti doteď?

Michaela Holotňáková:

Z praktických věcí jsem se naučila například analyzovat trh, zlepšila jsem se v projektovém managementu a komunikaci jak v týmu, tak směrem ven. 

Jaroslav Hradil:

Soutěž mě určitě naučila připravit kvalitní pitch deck. Člověk si ho sice osahá i na Startup Weekendu a podobných akcích, ale u vás vidím jako velkou výhodu to, že má více kol a že mentoři umí doporučit další soutěže. Člověk tak může využít předchozí zpětnou vazbu a postupně dojít ke stručné, ale jasné a úderné formě. Celkově díky S&P dokážu ocenit podnikavost, malé i velké nápady a uvědomuju si, kolik je za nimi práce.

Jaké máš vzpomínky na účast v Soutěž & Podnikej?

Michaela Holotňáková:

Na účast v soutěži vzpomínám ráda. Dost náš projekt posunula a donutila nás na něm pracovat i ve chvílích, kdy se nám zrovna moc nechtělo. Navíc jsem získala mnoho nových kontaktů na lidi z oboru a přátelství (snad) na celý život. 

Jaroslav Hradil:

Na Soutěž & Podnikej vzpomínám moc rád jednak jako na skvělou zkušenost, která mi otevřela spoustu dveří, ale taky jako na úžasnou komunitu.

Chtěl bys také poznat spoustu inspirativních lidí, užít si zábavu a zároveň získat mnoho užitečných dovedností jako naši absolventi? Otevři si tak dvířka k super příležitostem a přihlas se do 7. ročníku Soutěž & Podnikej. Budeme se těšit na tvůj nápad.

Ohodnoťte tento článek

Dominik Badošek
Autor
Dominik Badošek

Dominik rád píše, čte a zajímá se o technologie. Na blogu Soutěž & Podnikej je tak autorem nejen technologických článků. Do týmu se přidal po absolvování 5 ročníku.

Hodnocení:
Více článků od autora