Dělám, co mě naplňuje a baví, a to jsem si vždycky přál, říká absolvent Tadeáš Bíbr

Tadeáš Bíbr, absolvent a finalista 6. ročníku, díky své mentorce pracuje pro Aktin, zároveň moderuje podcast a pracuje na vlastním startupu.

Tadeáš Bíbr

Ač tomu nevěří, je inspirací pro ostatní. Tadeáš si s námi popovídal o svých zkušenostech i nových příležitostech, které chytil za pačesy. Doufáme, že vás tento rozhovor taky nakopne směřovat k tomu, co vám bude dávat smysl. 😉

Jak se máš, Tadeáši?

Mám se skvěle. Každý den dělám na něčem, co mě baví a naplňuje, a to jsem si vždycky přál. Dlouho mi trvalo tyhle věci najít, ale teď ráno vstávám s vědomím, že moje práce má smysl a neustále mě posouvá dál. 

Navíc mám kolem sebe skvělé lidi, kteří mi sem tam řeknou, že je inspiruju. Co je na tom pravdy, nevím 😀 , ale při nejmenším mě to motivuje. Nic mi nezlepší náladu víc, než když vidím, že rosteme všichni společně.

Jak se daří tvému Čtení jednoduše, se kterým ses dostal až do republikového finále?

Nedávno jsme projekt spustili po několikaměsíční pauze. Máme aktualizovaný web od frantata.cz a chystáme spoustu novinek! Momentálně se tým ČJ skládá z 8 lidí, kteří pilně pracují na tom, aby studentům šetřili čas a pomohli jim zvládnout maturitu. Věříme, že se nám to teď bude dařit ještě víc než předtím. 

Pracuješ na dalších projektech? Jakých?

Momentálně působím na marketingové pozici v Aktinu a jako manager podcastu Michala Hubíka – zakladatele a CEO. Jsem jeden z moderátorů podcastu Z lavice do akce!, který realizuje Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy a má za úkol rozšířit podnikavost v České republice. 

Snažím se vytvořit svůj první větší startup, který by měl zjednodušit přístup k lékařské péči (nejen) v České republice. Na tenhle projekt máme k dispozici 500 000 Kč a momentálně jsme ve fázi validace. Tak uvidíme, jak to celé dopadne. Mimochodem hledáme šikovného grafika, který umí ve Figmě. Pokud jsi to právě ty, tak se mi, prosím, ozvi!

Tadeáš Bíbr
Jak ses vlastně dostal k Aktinu?

Přes mentorku ze Soutěž & Podnikej. Největší a zároveň nejlepší náhoda. Spojila mě s majitelem, kterému jsem se zalíbil, a už to šlo více méně samo.

Co tě napadne, když se řekne Soutěž & Podnikej?

Kamarádi, zkušenosti, kontakty a zábava. 

Co ses během programu naučil? Těžíš z něčeho doteď?

Schopnost řešit problémy, neutíkat od nich. Myslím si, že toto je věc, kterou by si měli osvojit všichni. Ony totiž nikam nezmizí, jen se oddálí a mnohokrát jsou potom ještě horší. Hlavně s každým problémem, který vyřešíte, se stanete silnější.

Máš nějaké motto, kterého se držíš?

Mám. Co dáš, to dostaneš zpátky. 

Jak zvládáš dělit čas mezi školu, práci a sebe? Máš nějaký fígl na tvorbu a dodržování harmonogramu?

Kdo nemá kalendář, dělá velkou chybu. Bez něho bych byl nejspíš v koncích. Jinak je to jenom o tom si stanovit priority a tím se řídit. A hlavně dostatečně spát. 😀

Chceš něco sdělit středoškolákům, kteří se rozhodují, zda podat přihlášku?

Just do it. Nebudu přehánět, když řeknu, že mi S&P změnilo život. Díky této soutěži jsem se konečně našel a budu za to navždycky vděčnej. Kdyby tě zajímalo ještě něco víc k přihlášce, tak mi klidně napiš na IG @tadeas_bibr, rád ti na vše odpovím!

A v čem se najdeš ty? Objev své silné stránky jako Tadeáš a nové příležitosti se Soutěž & Podnikej. Přihlašování končí už 11. listopadu, tak neváhej a registruj se se svým nápadem. 

Více informací o soutěži nalezneš v průvodci na našem blogu.

Ohodnoťte tento článek

Eliška Tajovská
Autor
Eliška Tajovská

Eliška se ve volném čase nejraději věnuje knihám a psaní nejen soutěžních povídek. V týmu Soutěž & Podnikej zastává funkci šéfredaktorky. Zúčastnila se také čtvrtého ročníku programu, a to se svojí kamarádkou Šárkou, naší nynější manažerkou. Elišku najdete a můžete sledovat na sociálních sítích - Facebooku a Instagramu.

Hodnocení:
Více článků od autora