Proměň svůj koníček v podnikání. Spuštění 7. ročníku podpořil i Martin Mikyska alias Mikýř

Se začátkem školního roku spustil program Soutěž & Podnikej přihlašování do 7. ročníku. Studenti středních škol si mohou vyzkoušet práci na vlastním nápadu a osvojit klíčové klíčové, například prezentační, dovednosti. Vítěz získá finanční odměnu 10 000 korun, divokou kartu do akceleračního programu Start it @ČSOB a jistotu studia na Ekonomicko-správní fakultě Masarykovy univerzity. Průzkum ukázal, že soutěž pomáhá absolventům dostat se na prestižní školy nejen v ČR, ale i v zahraničí.

„Díky programu Soutěž & Podnikej jsem si ujasnila, na jakou dráhu se chci v životě dát. Ve druháku se mi podařilo objevit to, co ví málokterý maturant – co chci studovat na vysoké škole a v jaké profesi najdu uplatnění. Mojí cestou se stal marketing, kde využívám jak kreativitu, tak analytické myšlení. A právě ten jdu studovat na Univerzitu Karlovu,“ sdílí absolventka Šárka Dvořáčková.

24 % respondentů dotazníku rozjelo vlastní podnikání

Prezentace Michaely Holotňákové

Z průzkumu, který program Soutěž & Podnikej uskutečnil na přelomu srpna a září 2022 a kterého se zúčastnilo 135 absolventů, vyplývá, že přes 75 % z nich chce založit něco vlastního, z toho třetina vlastní byznys dokonce rozjela. Na trh přitom uvedli jen 8 % soutěžních projektů. Mezi kompetence, jež jim zkušenost přinesla, pomohla zlepšit a z nichž čerpají doteď, řadí průzkum s rešerší (100 odpovědí), prezentační dovednosti (91 odp.) a komunikaci s lidmi (87 odp.).

„Z původně velmi spontánní účasti v projektu těžím takřka denně na VŠ a nezbývá mi napsat víc než obrovské DÍKY,“ uvedla v dotazníku absolventka Eliška Hybnerová.

Do příprav marketingové kampaně se zapojil Martin Mikyska alias Mikýř

Na začátku října spustil program Soutěž & Podnikej marketingovou kampaň, která vznikla pod taktovkou agentury Darwin and the Machines, kde se o kreativní koncept postarali Young Darwins – Aneta Zelenková a Libor Osouch. Spot vytvořila v produkci Darq Studia, hlavní roli si zahrál Martin Mikyska alias Mikýř.

Nad přípravou kampaně dohlížel CEO české pobočky a spoluzakladatel agentury Marián Fury.

O „Soutěž & Podnikej“

Soutěž & Podnikej je mimoškolní program určený studentům středních škol z celé České republiky. Ve spolupráci s profesionály – mentory, experty a porotci – umožňuje mladým lidem realizovat jejich nápady a rozvíjet podnikatelské myšlení. Projekty soutěžících každoročně zasahují do širokého spektra oborů, od školství, ekologie, umění až po marketing a IT. Program probíhá pod záštitou MŠMT, Hospodářské komory ČR, Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR a ČMAPM. Soutěž & Podnikej je organizována Nadačním fondem vzdělávání a podnikání. Více informací naleznete na webových stránkách.

Kontakt pro média: Šárka Dvořáčková | Sociální sítě a PR | sarka.dvorackova@soutezapodnikej.cz | +420 777 076 022

Ohodnoťte tento článek

Šárka Dvořáčková
Autor
Šárka Dvořáčková

Šárka úspěšně absolvovala 4. ročník programu S&P. Ve společnosti aktivních studentů se jí zalíbilo natolik, že se přidala k organizačnímu týmu soutěže. Nyní je pravou rukou Martina a stará se o operativu programu. Ve volném čase Šárka ráda posedává u šálku kávy, čte nebo se obklopuje svými nejbližšími.

Hodnocení:
Více článků od autora