Měnit životy středoškolákům bude Soutěž & Podnikej i dál

Čtvrtý ročník programu Soutěž & Podnikej je minulostí, vítěze známe, ceny jsou rozdány, komunita absolventů se opět rozrostla. Teď, když už je po všem, přichází čas na krátké shrnutí, několik čísel a závěrečných díků. Tady jsou…

Čtvrtý ročník byl po všech ohledech rekordní.

198 přihlášených studentů,

102 studentských nápadů,

1000+ mentorských hodin (v hodnotě přes milion korun),

9 regionálních finále, 

138 nových absolventů, 

jeden vítěz.

Tím se stal David Stančík s projektem Daruju krev, který motivuje mladé lidi, aby začali darovat krev, a tento proces jim usnadňuje. Určitě už jste o něm slyšeli. Například v rozhovoru pro DVTV, CzechCrunch nebo Flowee.

Na druhém místě se umístil projekt Jakuba Blechy a Jana Hrůzy z Týna nad Vltavou Vytrid.it a bronz získali Jaroslav Hradil a Filip Trhlík z Přerova a jejich startup Boxee

Během 4. ročníku se ukázalo, že mladou generaci nejvíce tíží enviromentální problémy. Pomáhat chtějí jak v globálním měřítku, tak ve svém okolí.  

A jaké vlastně republikové finále bylo? Podívejte se na závěrečné aftermovie.

Speciální místo pro speciální lidi

Nic z toho by nebylo možné bez našich partnerů a komunitě, která se kolem Soutěž & Podnikej pohybuje. Rady mentorů a expertů, zpětná vazba poroty, organizace ze strany členů týmu. Těm všem patří obrovský dík za důvěru, který v náš program a nadějné středoškoláky vkládají.

Další neméně velké “děkuji” putuje za Verčou Kučerovou, za její precizní práci, kterou odvedla, aby se o soutěži vědělo. Páje Dostálové za trpělivost a smysl pro detail a perfektní koordinaci celého světa během září. Martinu Vítkovi za jeho nadšení, energii a vizi, díky které tu Soutěž & Podnikej už pátým rokem je a pomáhá každoročně měnit životy stovkám středoškoláků. 

Jedno milé CTA na závěr

Pátý ročník odstartuje zase na podzim, ale my se tak úplně neodmlčíme. Minimálně o vítězné cestě Davida Stančíka do větrného Chicaga budete informováni do detailu.

Pokud vás soutěž oslovila ať už jako soutěžícího, mentora nebo diváka, ozvěte se nám. Do dalšího ročníku hledáme nové partnery, mentory, experty i nadšené dobrovolníky. 🙂

Autor: Anna Veselá

Ohodnoťte tento článek

Šárka Dvořáčková
Autor
Šárka Dvořáčková

Šárka úspěšně absolvovala 4. ročník programu S&P. Ve společnosti aktivních studentů se jí zalíbilo natolik, že se přidala k organizačnímu týmu soutěže. Nyní je pravou rukou Martina a stará se o operativu programu. Ve volném čase Šárka ráda posedává u šálku kávy, čte nebo se obklopuje svými nejbližšími.

Hodnocení:
Více článků od autora