Regionální finále Olomouc: Udělejte si radost zakázkovým nábytkem

Třetí regionální finále Soutěž & Podnikej, které proběhlo v pondělí 27. března online, nabídlo videa z ptačí perspektivy či e-shop s pohřebním zbožím. Vítězství a s ním i postup do republikového kola si odnesl vyučený truhlář Vít Vejvoda.

Tříčlenná porota olomouckého finále dostala nelehký úkol – vybrat, který z pěti ambiciózních projektů si odnese zlatou medaili a utká se tak s ostatními vítězi regionálních kol. S touto úlohou si nakonec perfektně poradili Matěj Kastner (ProRocketeers), Rudolf Tůma (Forbes Ideal Place) a naše absolventka Helena Sojková.

Umístění

1. místo – Truhlářství Vejvoda (Vít Vejvoda): Vítek je vyučeným truhlářem. Během studia si zakoupil pozemek, na kterém po maturitě plánuje vybudovat vlastní dílnu. V současnosti se věnuje zakázkové výrobě a opravám starého nábytku. Zkrášlete s jeho výrobky interiér svého domu.

2. místo – CW – trading education (Jan Šrajer): Honzovým cílem je ukázat, jak efektivně a především férově pracovat s globálními trhy. Intradennímu obchodování se věnuje déle než 4 roky a nyní se rozhodl své zkušenosti předat dál, a to prostřednictvím e-learningové platformy.

3. místo – on.dron (Ondřej Loukota): Pořiďte si fotku nebo video svého rodného domu či jiného oblíbeného místa. Ondra vám za pomoci svých dronů zhmotní vzpomínku z ptačí perspektivy. Technologii využívá také k tvorbě propagačních materiálů pro malé obce.

>>> Zjistěte, jaké projekty zazářily na ostatních regionálních finále.

Další účastníci

Dřímánek (Veronika Hlaváčková): Verča přišla s moderní pohřební službou. Inovovat se snaží především způsob organizace pohřbů – kompletní servis sjednáte online a smuteční i památkové předměty si vyberete z katalogu na jejím e-shopu.

ImproveMe (Jan Kremser): Honza by lidem rád ukázal, že je seberozvoj cool! Přišel proto s aplikací, jež uživatele edukuje zábavnou cestou a pomáhá mu získané znalosti implementovat do praktického života.

Znáte svého favorita? Sledujte, jak si povede v republikovém finále. Aktuální informace týkající se závěrečného souboje 7. ročníku naleznete již brzy na našich sociálních sítích.

Ohodnoťte tento článek

Šárka Dvořáčková
Autor
Šárka Dvořáčková

Šárka úspěšně absolvovala 4. ročník programu S&P. Ve společnosti aktivních studentů se jí zalíbilo natolik, že se přidala k organizačnímu týmu soutěže. Nyní je pravou rukou Martina a stará se o operativu programu. Ve volném čase Šárka ráda posedává u šálku kávy, čte nebo se obklopuje svými nejbližšími.

Hodnocení:
Více článků od autora