Regionální finále Praha: Nahraďme nástěnku v bytovkách aplikací

Poslední regionální finále 7. ročníků se konalo v Praze 28. března. Postupujícími se stala dvojice Franta a Petr se svou aplikací E-jednotka, díky které mezi sebou mohou lépe komunikovat vlastníci a nájemci bytových domů.

E-jednotka

Titul celorepublikových finalistů Frantovi s Petrem udělila odborná porota ve složení Michal Štádler (Calabar Invest), Jiří Psota (Yieldigo) a Michal Rejmon (CreatiCom).

Umístění

1. místo – E-jednotka (František Ivan a Petr Hofman): Pokud se vám v domě něco porouchá, díky E-jednotce problém můžete okamžitě nahlásit a ostatní obyvatelé domu mohou sledovat proces řešení. Tato aplikace umožňuje sblížit vlastníky, nájemníky, nebo správce bytových domů, zlepšit komunikaci a shromáždit informace.

>>> Mrkněte na rozhovor s Františkem a Petrem a zjistěte, jak získali zkušenosti s programováním a co doporučují svým vrstevníkům. 

HelpingHand

2. místo – HelpingHand (Jakub Kašpar a Adam Dvořák): „Protože žádná duše si nezaslouží zůstat osamělá,“ zní heslo organizace HelpingHand. Jejím hlavním cílem je propojit starší generaci s mladými lidmi a umožnit jim vzájemnou podporu a pomoc.

3. místo – CelloBora (Barbora Rodová): Do svých návrhů halenek a šatů Barča vkládá své srdce. CelloBora nabízí textil vysoké kvality a jistotu českého původu.

Další účastníci

MR – My Receipt (Phuong Anh Nguyen): Aplikace MR – My Receipt umožňuje ukládání účtenek v digitální podobě přímo do mobilního zařízení. Ulehčuje přístup k dokladům bez nutnosti hledání papírových kopií a přispívá ke zmírnění negativního dopadu na životní prostředí.

>>> Chcete vědět víc? Přečtěte si rozhovor s Phuong Anh na našem blogu.

Bailey’s (Magdalena Dvořáková)

Bailey’s (Magdalena Dvořáková): Pejskaři se už nemusí namáhat s hledáním restaurací, hotelů či kempů, kde je člověk vítán se psem. Bailey’s vám poskytne mapu se všemi „dog friendly“ podniky, recenze uživatelů a mnoho dalších funkcí pro milovníky psů.

Tre Lin (Jan Trejtnar a Richard Linka): Kluci chtějí vyrábět jednorázové kelímky a nádobí z rozložitelného biologického plastu. Jako materiál používají kompostovatelný biopolymer, a tak nezanechávají žádné mikroplasty.

Pokud chcete zhlédnout dnešní online regionální finále, podívejte se na videozáznam. Určitě máte svého favorita, ale stále nejsou vybráni všichni finalisté. Kdo postoupí na Divokou kartu a utká se tak v republikovém finále? Pro nejnovější aktuality sledujte náš instagram a facebook, ať vám nic neunikne.

Ohodnoťte tento článek

Eliška Dvořáčková
Autor
Eliška Dvořáčková

Eliška je jedním z finalistů 6. ročníku Soutěž & Podnikej. Zajímá se o pěstování rostlin mang a avokád, čas od času experimentuje s dalšími druhy exotických rostlin.

Hodnocení:
Více článků od autora