V naší rodině koluje podnikatelská krev, tvrdí soutěžící Phuong Anh Nguyen

Starší bratr Phuong Anh je jejím idolem a každodenní podporou v podnikání i v životě. Její cesta začala pouhým přivýdělkem z přeprodávání bot. Dnes se již vydala do světa byznysu s vlastními nápady a do soutěže přišla s aplikací, která vám zjednoduší nakupování a ušetří čas. 

Soutěžící Phuong Anh Nguyen

V čem spočívá tvůj projekt?

Mým projektem je MR-my receipt. Je to aplikace, která zastává „ekoterorismus“, pomáhá s minimalismem a hlavně řeší zbytečné doklady o koupi a jejich ukládání. 

Každým dnem narůstá spotřeba obrovského množství účtenek, které jsou tištěny na termálním papíru, a nejsou recyklovatelné.

Aplikace MR-my receipt

Mým řešením tohoto problému je aplikace, která umožňuje ukládání účtenek v digitální podobě přímo do mobilního zařízení. Snižuje množství papíru, který se používá pro tisk účtenek, což přispívá ke zmírnění negativního dopadu nákupů na životní prostředí.

Aplikace MR-my receipt je kromě toho velmi užitečná pro všechny, kteří se chtějí snadno a rychle dostat ke svým účtenkám bez nutnosti hledání papírových kopií.

Jak ses dozvěděla o Soutěž & Podnikej? Jak dlouho už pracuješ na myšlence vlastního podnikání?

O S&P jsem se dozvěděla na soutěži Junior Business Mixxeru v Pražském inovačním institutu, kde mě oslovil jejich plakát. Martin (míněno Martin Vítek, zakladatel S&P, pozn. red.) se mě a kamarádky ptal, jestli se nám líbí S&P plakát. Následně pak spustil kahoot. 😀

Nad vlastním podnikáním už přemýšlím dlouho, jelikož podnikají moji rodiče. Vše to začalo v roce 2018, kdy jsem začala s přeprodáváním bot.

V roce 2020 jsem si zkusila affiliate marketing. Potom jsem s kamarádem zkusila dropshipping, a pak marketing na sociálních médiích.

Přečti si také >>> Dělám, co mě naplňuje a baví, a to jsem si vždycky přál, říká absolvent Tadeáš Bíbr

Kdo nebo co tě inspirovalo začít podnikat? Chceš se v budoucnu věnovat podnikání naplno?

Tung Thanh Nguyen - starší bratr

Pan Tung Thanh Nguyen, můj starší bratr, mě dokopal k podnikání. Podporuje mě v každém kroku a je mým životním mentorem. Se společníky založil firmu Resonance a byl v TechStartu. Jsem na něj velmi pyšná.

Díky němu jsem se dostala do článku na aktuálně.cz. Doufám, že to jednoho dne budu moct celé rodině oplatit luxusním ostrovem v tropech.

Myslím si, že v naší rodině koluje podnikatelská krev. V podnikání budu určitě pokračovat.

Co bylo doposud pro tebe největší výzvou jak v programu, tak v podnikání?

Mou největší výzvou v programu a podnikání je práce s časem. Ale postupně si uvědomuji, jak je čas cenný, a proto prokrastinuji méně. Trávím méně času na mobilu a místo toho dělám to, co mě posouvá v životě.

Den D se blíží. Těšíš se na regionálního finále, kde se konečně utkáš se svými soupeři? Nebo máš spíš obavy z nervozity?

Každý z nás zažil pocit, že se těší, ale přitom by chtěl hrozně moc onemocnět, aby nemusel zažít tento smíšený pocit. Přesně tohle cítím, jak to už na mě pomalu a jistě leze. Doufám v jediné – že všichni z regionálního kola odejdou s novými zkušenostmi a přáteli. 

Motto - překážka

Nebojím se soupeřů, protože nikoho neberu jako soupeře. Každý člověk na této malé planetce by měl soutěžit nejvíce sám se sebou. 

Máš nějaké motto, kterého se držíš?

V životě bude mnoho překážek, ty jsi ta největší překážka. 

Doufáme, že Phuong Anh v cestě nestojí žádné překážky, a její aplikaci brzy uvidíme na trhu. Děkujeme, Phuong Anh, že jsi s námi sdílela svůj podnikatelský příběh od samého počátku, a přejeme mnoho štěstí v regionálním kole.

Ohodnoťte tento článek

Eliška Dvořáčková
Autor
Eliška Dvořáčková

Eliška je jedním z finalistů 6. ročníku Soutěž & Podnikej. Zajímá se o pěstování rostlin mang a avokád, čas od času experimentuje s dalšími druhy exotických rostlin.

Hodnocení:
Více článků od autora