Regionální finále: EduAge propojuje studenty s firmami

Ve čtvrtek 23. března 2023 se konalo online liberecké regionální finále, kde porotu nejvíce oslovila agentura pro studenty EduAge. Chtějí uplatnit své schopnosti na trhu práce a firmám nabídnout levnější a přitom kvalitní práci.

Protentokrát jsme se vydali do jednoho z nejmenších krajů republiky, talentů se tam ale našlo mnoho. Soutěžící nám představili nápady všeho druhu – od recyklace odpadu 3D tisku po 100% český textil s vlastním designem.

O vítězi rozhodla odborná porota ve složení Ivana Svobodová (VŠE), Patrik Seidl (Next zone) a Jan Račanský (Poplate).

Umístění

1. místo – EduAge (Jan Flídr a Tomáš Novák): Chtěli byste jako studenti uplatnit své schopnosti, ale nevíte, jak je uvést na trh? EduAge nabízí studentům jednodušší profesní rozvoj a firmám obstarává mladé talentované zaměstnance.

2. místo – Make it real (Beáta Kratochvílová): Každý z nás si čas od času udělá radost a koupí si nový kus oblečení. Téměř nikdy ale nemůžeme, nebo se dokonce bojíme dohledat, odkud daný kus pochází. Make it real vám zaručí 100% český textil vytvořený s láskou a originalitou. Navíc si můžete vytvořit vlastní design za pár minut.

3. místo – Brand new Brand (Theodor Manych): Theo je nadšený do textilu stejně jako Beáta. Jeho cílem je založit si vlastní sítotiskovou dílnu a tisknout své designy. V budoucnu si zřídí kamennou prodejnu, kde se lidé budou moci na proces sítotisku sami podívat.

Další účastníci

MERAKIjobs (Anna Gubaryk): Tato platforma zařídí, aby i menší firmy inzerovaly brigády, a mladí lidé si našli přivýdělek rychle a bez potíží. Klíčovými hesly MERAKIjobs je „jednoduchost“, „přístupnost“ a „přehlednost“.

RePrintable (Michal Hanousek): S rozšířením 3D tisku do domácností a firem roste i množství odpadu těchto tiskáren! Nepovedené plastové výtisky končí v koši, jelikož tiskaři si s nimi neví rady. RePrintable by poskytovalo sběrná místa školám, dílnám, tiskovým farmám i jednotlivcům.

Nakladatelství WINgs (Eliška Kolbingerová): Setkali jste se při čtení s krkolomným překladem nebo jste knihu v překladu vůbec nenašli? Nakladatelství WINgs chce tento problém vyřešit a „dát svým snům křídla“.

Gratulujeme všem zúčastněným! Připomínáme, že stále nic není pevně rozhodnuto a ne všechny karty byly vyloženy na stůl – na některé soutěžící stále čeká Divoká karta. Pamatujete na její výherce z 6. ročníku?

Pokud jste nesledovali liberecké regionální finále, mrkněte na videozáznam na našem facebooku. V úterý 27. března 2023 zavítáme do kraje olomouckého. Nezapomeňte ho sledovat s námi!

Ohodnoťte tento článek

Eliška Dvořáčková
Autor
Eliška Dvořáčková

Eliška je jedním z finalistů 6. ročníku Soutěž & Podnikej. Zajímá se o pěstování rostlin mang a avokád, čas od času experimentuje s dalšími druhy exotických rostlin.

Hodnocení:
Více článků od autora