Prozkoumejte: 6. ročník v číslech a naše plány na léto

Republikové finále slavnostně uzavřelo 6. ročník programu Soutěž & Podnikej. Předcházel tomu půlrok intenzivní práce, do které se pustili středoškoláci ze všech koutů ČR. Za cílovou páskou letos stanulo 44 absolventů.

Od přihlášky k finále

Registrací od srpna do listopadu 2021 úspěšně prošlo 54 projektů. Nejvíce z nich se zrodilo v Praze (15 projektů), Jihomoravském (12 projektů) a Pardubickém kraji (10 projektů). Na cestě k závěrečné prezentaci soutěžící provázelo přes 80 mentorů a expertů. Potenciál podnikatelských záměrů zhodnotilo v regionálních finále 15 porotců, již současně určili, které nápady si zaslouží bojovat o titul absolutního vítěze.

„Těší mne, že po zkušenosti s distanční výukou neztratili studenti motivaci na sobě pracovat, rozvíjet své nápady, realizovat vlastní projekty a sny. Pro budoucnost naší země jsem rád, že takto odvážné mladé lidi máme,“ hodnotí uplynulý ročník zakladatel Soutěž & Podnikej Martin Vítek.

Společně ve virtuálním světě

I nám pandemická situace svázala ruce. Zákaz osobního setkávání jsme však pojali jako výzvu a pustili se do organizace online eventů. Letošní účastníci se tak stali pokusnými králíky, a to například při zavádění nástroje Random Meets. Díky této inovaci se každý týden náhodně scházeli s ostatními soutěžícími, ambasadory nebo členy organizačního týmu – navzdory geografické vzdálenosti.

Nesmíme zapomenout zmínit také seznamovací a univerzitní kemp. Studenti během nich poznali absolventy Annu Veselou a Tadeáše Kapice a zabrousili do témat komunikace, marketingu, vstupu na trh a prezentačních dovedností.

Absolventské zpestření prázdnin

Na tradice nedáme dopustit, a proto v červenci pořádáme víkendové soustředění pro absolventy. To proběhne podobně jako předchozí dva roky na rodinné farmě Hůrka v Písku. Kromě špekáčků a čerstvého vzduchu si mladí podnikatelé užijí i bohatý program, který připravujeme ve spolupráci s Jaroslavem Chroňákem a Týmovou Akademií.

Létem pro nás dobrodružství nekončí. Pustili do jsme se do příprav 7. ročníku, abychom pomohli další vlně mladých lidí nastartovat jejich podnikání už na střední škole.

Přihlaste se k odběru newsletteru, sledujte blog Soutěž & Podnikej a informujte se o aktualitách mezi prvními.

Ohodnoťte tento článek

Šárka Dvořáčková
Autor
Šárka Dvořáčková

Šárka úspěšně absolvovala 4. ročník programu S&P. Ve společnosti aktivních studentů se jí zalíbilo natolik, že se přidala k organizačnímu týmu soutěže. Nyní je pravou rukou Martina a stará se o operativu programu. Ve volném čase Šárka ráda posedává u šálku kávy, čte nebo se obklopuje svými nejbližšími.

Hodnocení:
Více článků od autora