Díky Geohrám objevíte krásy domova i turistických destinací

Regionální kola jsou za námi. Pouze pět vyvolených týmů odešlo se zlatými medailemi a postoupilo tak do republikového finále. V Jihočeském kraji 25. 2. 2022 těmito šťastlivci byli Matthieu Morin, Martin Větrovský a Radim Sobotka s projektem Geohry. Jejich aplikace umožňuje vzdělávat se zábavnou formou a poznáním na vlastní kůži.

Škola (geo)hrou

Aktivní studenti z jižních Čech – Matthieu Morin, Martin Větrovský a Radim Sobotka – se již tři roky zabývají zlepšováním školství. Časem pocítili chuť vytvořit něco konkrétního, co by vypustili do světa a čím by podpořili myšlenku, že učit se dá zkrátka jinak a lépe.

V rámci spolku ŠkolaZdola tak vznikly Geohry, které přináší inovativní způsob výuky a nasávání vědomostí. S touto mobilní aplikací můžete nyní vyrazit do města Písku, poznat jeho krásy, objevit zajímavosti a plnit výzvy. Zabaví nejen turisti, ale i rodiny s dětmi nebo studenty, co si rádi krátí volnou chvilku na čerstvém vzduchu. Využití naleznou také učitelé, již aplikaci mohou zapojit do svých hodin.

„Na webu máme již čtvrtou verzi naší aplikace. Úspěšně spolupracujeme s městem Písek, které nás finančně podporuje. Dále máme několik zákazníků v soukromém sektoru a samozřejmě aplikaci nasazujeme ve školách, kde se setkáváme s velmi pozitivní zpětnou vazbou,“ popisuje nynější fázi projektu Matthieu Morin. 

Zkušenosti nad zlato

Nejtěžší překážkou pro kluky dosud představovalo sestavení funkčního byznys modelu. Původně uvažovali vyloženě o veřejně prospěšné aktivitě, ale nakonec dospěli k rozhodnutí, že pokud se projektu mají věnovat naplno, musí pro něj i pro sebe získat finance.

>>> Business model jen za pár minut? Objevte kouzlo nástroje Lean Canvas.

Na cestě podnikání je však potkaly i humorné chvíle. Nejvtipnější moment nastal v praxi, kdy lednové chodníky pokrýval zrádný led. Během jedné ukázkové hry průvodce uklouzl a s nádhernou piruetou se složil na zem.

Život absolventa

Jako hlavní přínos Soutěž & Podnikej vnímají komunitu skvělých lidí

„Projekty mohou selhat nebo se výrazně změnit, ale lidi jsou na tom to nejlepší! Doporučujeme všem zapojit se do offline akcí a navzájem se poznávat s podnikavcema,“ sdílí své dojmy Matthieu Morin.

Přípravy v plném proudu

Po svém vítězství v Českých Budějovicích, měli kluci samozřejmě velkou radost, přesto však ví, že nemůžou polevit. Právě naopak. Teď musí zabrat co nejvíc a zapracovat na všech nedostatcích.

>>> Podívejte se, jak si vedli před porotou na regionálním finále.

Nyní se soustředí především na vylepšení samotné aplikace, grafiky a dat v prezentaci, aby se svým nápadem dokázali opravdu oslnit.

„Jsme tu všichni skvělí podnikavci, kteří se snaží zlepšit svět k lepšímu. Proto se neberme jako soupeři, ale posouvejme každý své nápady a podporujme se v tom,“ vzkazují autoři projektu Geohry svým konkurentům.

Zajímá vás, jak si tito šikovní studenti povedou na republikovém finále? Připojte se k nám 11. dubna 2022, dorazte do pražského HubHubu v Paláci ARA a podpořte svého favorita. Těšíme se na vás.

Nemáte ještě vybraného finalistu, kterému budete držet palce? Pak si nenechte uniknout další medailonky, které již brzy přistanou na našem blogu.

Ohodnoťte tento článek

Eliška Tajovská
Autor
Eliška Tajovská

Eliška se ve volném čase nejraději věnuje knihám a psaní nejen soutěžních povídek. V týmu Soutěž & Podnikej zastává funkci šéfredaktorky. Zúčastnila se také čtvrtého ročníku programu, a to se svojí kamarádkou Šárkou, naší nynější manažerkou. Elišku najdete a můžete sledovat na sociálních sítích - Facebooku a Instagramu.

Hodnocení:
Více článků od autora