Regionální finále: Studentský život v lavicích a mimo ně

V Českých Budějovicích se událo již třetí utkání o postup do republikového finále Soutěž & Podnikej. Podnikaví studenti představili burzu učebnic, trička pro podporu bruslení, oblečení, které roste, a aplikaci, jež vás vytáhne zpoza lavic.

Povedenými prezentacemi 25. 2. 2022 končí první týden regionálních finále. Dnes jsme virtuálně zavítali nejen do oficiálního Jihočeského, ale i do Moravskoslezského a Olomouckého kraje. Online přenos nám však vzdálenosti pomohl zkrátit.

Hlavní slovo, jež rozhodlo o osudu účastníků, měli Lenka Chrobočková (Jihočeský vědeckotechnický park, a. s.), Vladislav Nadberežný (INPRESS) a Aleš Holan (AHC).

Pořádí
  1. místo Geohry (Matthieu Morin, Martin Větrovský, Radim Sobotka): Vzdělávejte se mimo lavice. Nechte se provést atraktivními lokacemi, vyřešte mnoho výzev a objevte nejednu geografickou zajímavost s bezplatnou mobilní aplikací.
  2. místo Emptior (Martin Tošner): Prodejte své staré učebnice a nakupte si ty, které potřebujete, z druhé ruky. Namísto smlouvání s mladšími studenty na školní burze vám Martin nabízí virtuální prostor v podobě webové aplikace pro nabídku i poptávku.
  3. místo WE ARE THE BLADING (Viktor Raškovský): Kupte si tričko a přispějte tak na rozvoj sportovních hřišť a podporu inline školiček. Šiřte lásku k bruslení i dalším aktivitám spolu s Viktorem.
Další účastníci

Co-ART-Work (Klára Hroudová): Klára se snaží zlepšit komunitní život v Krumlově. Chystá se vdechnout nový život tzv. Prádelně, kde se nyní pořádají kulturní akce, a udělat z ní místo také pro práci a umění.

Obměnitelné kalhoty (Andrea Podešvová): Ušetřte peníze za své ratolesti a pořiďte jim oblečení, které poroste spolu s nimi. Princip spočívá v připínání nohavic na kraťasový základ.

Všem účastníkům přejeme zasloužený odpočinek. Nám zbývá poslední, ovšem o to nabitější město – Praha. Nenechte si je ujít ani vy a připojte se v pondělí 28. února a v úterý 1. března 2022.

Ohodnoťte tento článek

Eliška Tajovská
Autor
Eliška Tajovská

Eliška se ve volném čase nejraději věnuje knihám a psaní nejen soutěžních povídek. V týmu Soutěž & Podnikej zastává funkci šéfredaktorky. Zúčastnila se také čtvrtého ročníku programu, a to se svojí kamarádkou Šárkou, naší nynější manažerkou. Elišku najdete a můžete sledovat na sociálních sítích - Facebooku a Instagramu.

Hodnocení:
Více článků od autora