Regionální finále: Pečujte o svůj zrak ve světě obrazovek

Brněnské regionální finále je za námi. Kdo v něm vybojoval zlatou medaili a postoupil tak až do republikového kola? Pokud jste se během dopoledne nestihli připojit, přečtěte si o projektech a jejich umístění nyní.

Vzhledem k pandemické situaci proběhnou i letošní regionální finále v online prostředí. Virtuální formy se však soutěžící nezalekli a závěrečnou prezentaci zvládli s malými technickými problémy na jedničku.

V brněnské porotě ve středu 23. února 2022 zasedli Veronika Rejšková z Jihomoravského inovačního centra (JIC), Vít Vrba ze společnosti Novira Investment AG a Adam Kurzok z EXPANDO global. Děkujeme jim za jejich objektivní pohled a neocenitelnou zpětnou vazbu.

Pořadí

1. místo Visionary (Kristina Belicová): Pálení očí, bolest hlavy, krku a zad. To i mnohé další způsobuje nekončící vysedávání před obrazovkou. Minimálně se dvěma z těchto problémů – podrážděnýma očima a migrénou – vám pomůže nová aplikace týmu Kristiny Belicové.

2. místo Mangado (Lukáš Oujeský, Eliška Dvořáčková): Pořiďte si rostlinku manga nebo avokáda a vypěstujte si k ní výjimečný vztah. V balíčku vám kromě sazeničky přijde i stručný návod, jak se o konkrétní tropický druh správně postarat.

>>> Jak se tým na regionální finále připravoval?

3. místo Barka – Barevná Karta (Marek Svitek, Zuzana Jurtíková): Originální samolepka Barka dodá vaší platební kartě ten správný šmrnc. Jako zákazník si vyberete z již vytvořených designů, nebo si navrhnete vlastní osobitý potisk na míru.

>>> Přesvědčte se, jak se Marek se Zuzkou v průběhu soutěže cítili.

Další účastníci

LinguaFix (Kristýna Bulvasová): Webová aplikace s vámi procvičí cizí jazyky, doporučí vám materiály ke studiu a propojí vás s lidmi se stejným problémem či zájmem.

České ručičky (Milena Moudrá, Libor Batelka, Tadeáš Roblík): Platforma vám v budoucnu umožní nakoupit více ručních výrobků na jednom místě. Zároveň poslouží i v případě, že chcete své originální produkty naopak nabídnout k prodeji.

Cirtego (Lukáš Svoboda, Roman Přikryl): Jak by se vám líbilo mít v domě vlastní vodní elektrárnu? Na zmenšené podobě pracují Lukáš s Romanem. Pomohla by vyřešit elektrickou krizi i plýtvání vodou.

Další šestice soutěžících, tentokrát z Pardubického kraje, vystoupí již zítra, tedy ve čtvrtek 24. února 2022. Buďte u toho. Sledujte od 10:00 online přenos na našem facebookovém profilu a zjistěte, kdo se stane druhým republikovým finalistou.

V Jihomoravském kraji je aktivita podpořena v rámci projektu Implementace KAP JMK II, reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/19_078/001717. Žadatelem je JMK. Koordinátorem klíčové aktivity č. 2 “Podpora podnikavosti a kreativity” je Lipka – školské zařízení pro environmentální vzdělávání.

Ohodnoťte tento článek

Šárka Dvořáčková
Autor
Šárka Dvořáčková

Šárka úspěšně absolvovala 4. ročník programu S&P. Ve společnosti aktivních studentů se jí zalíbilo natolik, že se přidala k organizačnímu týmu soutěže. Nyní je pravou rukou Martina a stará se o operativu programu. Ve volném čase Šárka ráda posedává u šálku kávy, čte nebo se obklopuje svými nejbližšími.

Hodnocení:
Více článků od autora