Domácí kino aneb Povedené kousky s podnikatelskou tématikou

Vsadím se, že bys nenašel člověka, jenž si – obzvlášť v momentální situaci, buďme k sobě upřímní – neoblíbil koukání na filmy či seriály. Minimálně mně samotné přijde taková možnost naprosto nereálná. Zahrabat se do peřin a pustit si další díl je mojí velkou slabostí, která se zčista jasna objevila a teď se jí nelze zbavit. Moje produktivní já je ochráněno jen díky doporučením ze série Jak vyzrát na home office, jež na blogu vyšla se začátkem karantény.

Pokud s tímto „problémem“ také občas zápasíš, pak je tento článek přímo pro tebe! Uvidíš, že i z „televize“ se můžeš něco přiučit nebo nasát potřebnou inspiraci. Na jaký z těchto tipů mrkneš jako první?


FILMY


JOBS (2013)   

Autobiografické filmové zpracování příběhu Stevea Jobse (Ashton Kutcher) – spoluzakladatele světoznámé počítačové firmy Apple, vizionáře, technologického génia a mimořádného obchodníka. Jak se tento muž propracoval až na vrchol, čím ovlivnil běžné životy nás všech?

Nejen že se divák dozví o neskutečném odkazu, který po sobě Jobs zanechal, ale tvůrci nezapomněli ani na stinné stránky této významné osobnosti. Nahlédni pod pokličku jeho soukromí a udělej si ucelený obrázek o tom, jak to celé bylo doopravdy.

Nakonec třeba i zjistíš, co znamená slavná věta: „Pracujte jen s génii, idioty vyhoďte!“

Žánr: životopisné drama
Délka: 128 min
Hodnocení (ČSFD): 65 %


Joy (2015)

S životopisy ještě nekončíme! Film Joy (Jennifer Lawrence), někdy také Podnikavá Joy, vypráví o komplikované cestě ženy, která to neměla lehké jak v kariérních, tak osobních sférách.

Opět můžeme vidět i odvrácenou tvář úspěchu a motivy zrady, závisti i úskalí světa businessu. Tak co myslíš? Postavila se hrdinka všem překážkám čelem? Podařilo se jí vybudovat fungující společnost či dát do pořádku svoji domácnost?

Žánr: životopisné drama, komedie
Délka: 124 min
Hodnocení (ČSFD): 64 %


Láska přes internet (1998)

Přiznávám, že tento film může obsahově trochu vyčnívat; i jeho zmínění má však svůj smysl. Na pozadí romantického příběhu probíhá konkurenční boj mezi knihkupectvím Na Růžku sympatické Kathleen Kelly (Meg Ryan) a sítí supermarketů Joea Foxe (Tom Hanks).

Jak se může malý prodejce ubránit před gigantem v oboru? Jakou přidanou hodnotu nabízí drobné podniky? Odpovědi na tyto otázky ve filmu lehce odhalíš.

Žánr: romantická komedie
Délka: 115 min
Hodnocení (ČSFD): 77 %

SERIÁLY


Boj o moc (2018-2020)

Žádná rodina není dokonalá. Poměry jsou však ještě horší, pokud samotná hlava – Logan Roy (Brian Cox) – stojí v čele jednoho z největších mediálních konglomerátů. Jeho děti ale začnou rozhodnutí a počínání tohoto vlivného muže zpochybňovat, až se proti němu postaví vlastní syn. Situace vyústí ve spor, jehož součástí jsou již také všichni ostatní sourozenci. 

Motiv peněz, moci, politiky, ale i rodinného dramatu – to vše v Boji o moc najdeš.

Žánr: drama
Počet sérií: 3
Hodnocení (ČSFD): 84 %


Silicon Valley (2014-2019)

Přišla by ti pro změnu vhod trocha humoru? Pak se ti tento kousek bude určitě líbit.

Když počítačový programátor Richard vytvoří vyhledávací algoritmus v hodnotě milionů dolarů, octne se pod palbou mnoha nabídek, s nimiž si však neví rady. Zaimprovizuje a rozhodne se s partou podobně zvláštních přátel založit firmu. Jak už ale spousta z nás ví, nebude to procházka růžovým sadem. Dokáží tito kamarádi přetvořit Richardův objev v opravdový úspěch?

Žánr: komedie
Počet sérií: 6
Hodnocení (ČSFD): 82 %


Miliardy (2016-2020)

Na závěr zde máme seriál, kde se opět nehraje o malé peníze. Právě ony vyvolají konflikt mezi investorem Bobbym “Axe” Axelrodem (Damian Lewis), jenž ke svým financím přišel nejasným způsobem, a státním zástupcem Chuckem Rhoadesem (Paul Giamatti). Oba se snaží dosáhnout svého, při čemž využijí intrik, lstí i své moci a vlivu.

Na to, kdo souboj zákona a miliard vyhraje, už budeš muset přijít sám!

Žánr: drama
Počet sérií: 5
Hodnocení (ČSFD): 87 %

Víš o nějakém filmu nebo seriálu, na který jsem zapomněla? Doporučíš mi něco na oplátku? Označ na Instagramu náš profil a poděl se se mnou o své favority!

A neboj – mysleli jsme i na zmíněnou šanci, že patříš mezi onu setinu procenta, jež jakoukoli obrazovku nemůže už ani cítit. V takovém případě koukni na článek s pěti knižními tipy pro začínající podnikatele. Určitě bude dobrou alternativou!

Ohodnoťte tento článek

Šárka Dvořáčková
Autor
Šárka Dvořáčková

Šárka úspěšně absolvovala 4. ročník programu S&P. Ve společnosti aktivních studentů se jí zalíbilo natolik, že se přidala k organizačnímu týmu soutěže. Nyní je pravou rukou Martina a stará se o operativu programu. Ve volném čase Šárka ráda posedává u šálku kávy, čte nebo se obklopuje svými nejbližšími.

Hodnocení:
Více článků od autora