Romeo, Julie a startup aneb 5 knižních tipů pro začínající podnikatele

Přemýšlíš, co přihodit do kufru s sebou na hory? Nebo ještě nevíš, jak se zabavit o jarních prázdninách? S námi se o díru v programu strachovat nemusíš. Připravili jsme si pro tebe zajímavé tipy na „povinnou podnikatelskou četbu“, která s nudou zatočí raz dva!

Na volné noze

Hledáš-li knihu, která tě provede procesem podnikání od začátku až do konce, neváhej a sáhni po kousku Na volné noze; Podnikejte jako profesionálové od úspěšného podnikatele, konzultanta a lektora Roberta Vlacha. Ten prostřednictvím svého díla poskytuje řadu informací a tipů nejen naprostým začátečníkům, ale i ostříleným profíkům. V knize se dozvíš o užitečných strategiích, které by ti měly pomoci vyhnout se začátečnickým chybám, o osvědčených postupech pro prvopodnikatele, péči o byznys a klienty i o pokročilých nástrojích pro zkušené freelancery.

Zprvu může tato kniha vypadat až děsivě, jelikož se určitě nejedná o žádného drobečka. My ti však na sto procent zaručujeme, že v ní vždy najdeš, co budeš právě potřebovat, a že v tvojí knihovně obsadí jedno ze stálých předních míst.

Autor: Robert Vlach

Počet stran: 760

Hodnocení (databazeknih.cz): 88 %

Kde knihu sehnat?

 

Startup za pakatel

Chybí ti inspirace? Máš pocit, že je v dnešní době malá šance se svým projektem prorazit? Všechny tvé domněnky ti během chvilky vyvrátí kniha Startup za pakatel – Objevte způsob, jak pracovat na sebe a živit se tím, co vás baví, kterou napsal americký podnikatel, cestovatel a bloger Chris Guillebeau.

Autor čtenářovi přináší upřímné a podložené rady, které vychází z příběhů stovek úspěšných podnikatelů. Osobně se s nimi setkal, každého „vyzpovídal“ a vyhodnotil chyby, jež během své cesty napáchali. Žádný z těchto lidí navíc nezačínal s velkým obnosem peněz, na čemž Chris vyzdvihuje myšlenku, že nejdůležitější je nebát se neúspěchu a konečně se pustit do práce!

Zaujala tě kniha a chtěl by ses dozvědět ještě víc? Neváhej a mrkni na krátký trailer, ve kterém ti o ní něco řekne i samotný Chris Guillebeau.

Autor: Chris Guillebeau

Počet stran: 308

Hodnocení (databazeknih.cz): 80 %

Kde knihu sehnat?

 

Restart

Restart: Průvodce podnikatelským minimalismem (v originále Rework) od zakladatelů americké firmy 37signals Jasona Frieda a Davida H. Hanssona je minimalistickou příručkou nabízející nový pohled na marketingové strategie a podnikání. Kniha ukazuje, že konkurenceschopný může být i projekt, který funguje bez pomoci vnějších investorů. Autoři předkládají neobvyklé inspirující i podněcující myšlenky a odrazují od hloupých začátečnických chyb.

Tento kousek je určen pro ty, co potřebují trochu povzbudit a nakopnout. Od svého prvního vydání si získal obdiv u mnoha kritiků, podnikatelů i obyčejných lidí. Co si o Restartu myslíš ty?

Autoři: Jason Fried, David H. Hansson

Počet stran: 288

Hodnocení (databazeknih.cz): 86 %

Kde knihu sehnat?

 

Začněte s proč

Možná už sám víš, CO buduješ nebo bys rád budoval. Třeba i tušíš, JAK toho dosáhnout. Ale zamyslel ses někdy nad tím, PROČ to všechno děláš? Tyto otázky se mohou zdát nepodstatné, ale při zakládání firmy jsou velice důležité. O tom se tě bude snažit přesvědčit i Simon Sinek ve své knize Začněte s proč.

Autor po nějakou dobu zkoumal úspěšné a vůdčí osobnosti a došel k závěru, že mají společnou jednu podstatnou věc – všichni si dokázali odpovědět na poslední otázku, tedy proč chtějí něco vykonat, něčeho dosáhnout apod. Celý tento model Simon pojmenoval zlatý kruh a o jeho významu hovoří právě v této knize. Možná by i tobě mohla pomoci s hledáním odpovědí ohledně tvých vlastních projektů. Dej jí šanci a sám uvidíš, zda se ti to podaří!

Autor: Simon Sinek

Počet stran: 256

Hodnocení (databazeknih.cz): 71 %

Kde knihu sehnat?

Jak na sítě

Jako poslední zde máme poměrně čerstvou novinku, která se svým konceptem od ostatních trochu liší. Buďme upřímní – sociální sítě tvoří v dnešní době neodmyslitelnou část našich životů. Kniha Jak na sítě: Ovládněte čtyři principy úspěchu na sociálních sítích ti napoví, jak této reality využít ve svém podnikání. No řekni, nezní to jako dobrý nápad?

A jaké že jsou ony principy? Je to poměrně jednoduché: zaujmi – naslouchej – vyprávěj – vyhodnocuj! Autorky ti navíc poradí, jak na to! Kniha je psána s univerzálním nadčasovým způsobem, takže se nemusíš vůbec bát, že by snad její rady zastaraly.

O knize, autorkách i jejich školících kurzech se více dozvíš na oficiálních stránkách.

Autorky: Michelle Losekoot, Eliška Vyhnánková

Počet stran: 328

Hodnocení (databazeknih.cz): 85 %

Kde knihu sehnat?

Znal jsi některou z uvedených knih? Která tě zaujala nejvíce?

Pokud máš i ty pár es v rukávě, určitě se s námi nezapomeň podělit. O svých oblíbených dílech na toto téma nás můžeš informovat prostřednictvím Facebooku nebo Instagramu – nezapomeň nás označit, aby nám žádný z tvých příspěvků neunikl!

Ohodnoťte tento článek

Šárka Dvořáčková
Autor
Šárka Dvořáčková

Šárka úspěšně absolvovala 4. ročník programu S&P. Ve společnosti aktivních studentů se jí zalíbilo natolik, že se přidala k organizačnímu týmu soutěže. Nyní je pravou rukou Martina a stará se o operativu programu. Ve volném čase Šárka ráda posedává u šálku kávy, čte nebo se obklopuje svými nejbližšími.

Hodnocení:
Více článků od autora