Strašáci před přihláškou aneb Zbavte se podnikatelských můr

Přihlašování k šestému ročníku je již skoro u konce. Pokud patříte k těm, kteří nadále váhají, zda se přidat do naší soutěže a komunity, možná se obáváte právě jednoho z následujících strašáků. Dnes na ně však vrhneme světlo a odhalíme jejich pravou podobu. Kdo ví? Nakonec třeba zjistíte, že vaše noční můra je pouhou iluzí.

1. Hloupý či chybějící nápad

První pravidlo podnikatelů: Neexistuje dobrý ani špatný nápad. Na každé myšlence se v prvé řadě musí pracovat a právě pro tyto první krůčky vám dáme v programu prostor. „Dobré“, úspěšné projekty vznikají neustálým rozvojem a úpravami, na které přijdete během procesu samotné tvorby – především validace a komunikace s potenciálními zákazníky.

Ať už se vaše idea zdá jakkoli bláznivá, aktivní snaha ji dotáhnout do konce vám dá mnohem více než čekání na dokonalost. Navíc díky těmto zkušenostem budete připraveni na chvíli, kdy se ve vaší hlavě rozsvítí ta osudová žárovka.

Pokud jste zakopli hned na startovní čáře a nic dobrého ani špatného vás nenapadá, mrkněte na náš článek Jak přijít na podnikatelský nápad.

2. Ztráta vize

Co když zjistíte, že váš záměr nemá budoucnost? Není nic špatného na tom opustit cestu, jež vede k nezdaru. Koncept, s nímž stanete před porotou, se vůbec nemusí shodovat s tím, jak vypadal při přihlášení. K ničemu se nezavazujete, podporujeme schopnost kreativity a adaptace, neboť stejně jako v každém jiném prostředí i v podnikání přežijí pouze ti, kteří se umí přizpůsobit.

3. Krádež za bílého dne

Strach z loupeže nápadu vás pouze zasekne v bezvýchodném bodě. Abyste měli na trhu šanci, je nutné vyjít mezi lidi. V soutěži vám tak nabízíme jednu z bezpečných zón, kde vás propojíme s podobně smýšlejícími lidmi, experty a mentory, kteří vás budou celým svým srdcem podporovat.

4. Nedostatek zkušeností 

Tento kostlivec ve skříni je opravdu pouhou bezduchou loutkou. Zkušenosti u nás totiž nejsou podmínkou. Nemusíte k nám přijít se znalostmi ani vytříbenými schopnostmi, pro nás je důležité, že s nimi odejdete. Získáte je v programu Soutěž & Podnikej jako hlavní cenu za účast. 

5. Terč posměchu

Všech názorů, osobností a projektů si v naší komunitě vážíme. Místo u nás nenaleznou pouze lidé, kteří nerespektují ostatní. Všichni se neustále učíme, studenti středních škol tím spíš, proto nemějte obavy, že by se vám někdo smál. Pokud dáte do své práce úsilí, jediný zvuk v pozadí bude vždy povzbuzující potlesk.

6. Nepřítel čas

Den má pouze 24 hodin naneštěstí pro mnohé z nás. Člověk se však musí naučit s časem správně nakládat. Investujete-li jeho část do sebe a svého rozvoje, za pár let možná zjistíte, že se jednalo o nejlepší rozhodnutí. 

Nikdy nebudete mít tolik prostoru jako na střední. Nepromarněte ho.

7. Šance na úspěch?

Odstrašuje vás konkurence? Vždyť není lepší motivace a učitele! Využijte ji ve svůj prospěch, inspirujte se a zdokonalujte sebe i svůj projekt. Ne nadarmo se říká, že cesta je cíl. U nás to platí dvojnásob, neboť jak každý podnikatel ví, zkušenosti a kontakty mají nevyčíslitelnou hodnotu.

Pociťovat strach je v pořádku, záleží na tom, jak se k němu postavíte. Necháte se jím ovládat? Nebo navzdory němu uspějete? Rozhodnutí je čistě na vás, tak pojďte světu ukázat, že obavy nejsou překážkou!

Zajímá vás svět podnikání? Přemýšlíte nad založením vlastního businessu ať už v blízké, nebo vzdálené budoucnosti? Neváhejte a přihlašte se do 7. ročníku Soutěž & Podnikej!

Ohodnoťte tento článek

Eliška Tajovská
Autor
Eliška Tajovská

Eliška se ve volném čase nejraději věnuje knihám a psaní nejen soutěžních povídek. V týmu Soutěž & Podnikej zastává funkci šéfredaktorky. Zúčastnila se také čtvrtého ročníku programu, a to se svojí kamarádkou Šárkou, naší nynější manažerkou. Elišku najdete a můžete sledovat na sociálních sítích - Facebooku a Instagramu.

Hodnocení:
Více článků od autora