Rozhovor dvou absolventů o soutěži a fuckupech

Přihlašování je v plném proudu. Zjisti všechno, co ti soutěž může nabídnout, netradiční formou.

Naši dva redaktoři a absolventi Dominik Badošek a Julie Müllerová zpracovali své vzpomínky na svou účast v soutěži v podobě rozhovoru. Dozvíte se tak, co všechno jim soutěž dala, ale taky jak se ani jeden nevyhnul fuckupům a že Julču při validaci pronásledoval vzteklý pes.

Dominik

Ahoj Julčo, s čím ses do soutěže hlásila, jaká jsi měla očekávání?

Julie
úspěšný podnikatel

Čauky, upřímně jsem šla do Soutěž & Podnikej s přesvědčením, že na svém geniálním startupu vydělám miliony a bude ze mě úspěšná podnikatelka… Z business plánu se nakonec stal neziskový projekt a zjistila jsem, že ze mě Bill Gates asi nebude, ale jsem opravdu ráda, že jsem to díky soutěži zjistila včas a teď se můžu věnovat jiným věcem.

Co ty? Naplnily se tvé představy, Domčo?

Dominik

Já si podobnou soutěž vyzkoušel již na základní škole. A přestože mě stála dost času a nemalou trochu nervů, užil jsem si to naplno. Hledal jsem tak alternativu i na střední, už před nástupem do prváku jsem věděl, že se do Soutěž & Podnikej přihlásím. Chtěl jsem se přiučit novým věcem, poznat nové lidi a získat kontakty. Tato očekávání byla jednoznačně naplněna. Teď mě tak napadá, jak ses vlastně o soutěži dozvěděla?

Julie

Zahlédla jsem reklamu na Instagramu, podvědomě se mi název soutěže uložil do paměti. Na poslední chvíli jsem dostala nápad a těsně před uzávěrkou jsem podala přihlášku. Hele Domčo, co se ti vybaví jako první, když slyšíš: „Soutěž & Podnikej“? 

Dominik

Jako první určitě noví kamarádi, spousta super aktivních lidí a mnoho užitečných zkušeností jak do pracovního, tak osobního života. Na co si vzpomeneš ty, Julčo?

Julie

No jsem na tom hodně podobně. Přijde mi, že Soutěž prostě netvoří jen fajn aktivity a super organizátoři, ale hlavně skvělí lidi, co se přihlásí a poznají se mezi sebou. Prostě jsem získala obrovskou dávku inspirace a nových kontaktů… To mě na tom celém bavilo asi nejvíc. Co na Soutěž & Podnikej bavilo nejvíc tebe?

Dominik

Mě nejvíce bavila asi tvorba prezentace a samotné prezentování, přestože muselo bohužel proběhnout v online podobě. Stal se mi ale takový drobný fuckup.

Julie
validace

Hele, mně se pár fuckupů stalo taky. Ne při prezentaci, ale během ověřování byznys plánu u potencionálních zákazníků. Třeba jeden podivný pocestný viděl, že oslovuju lidi, a myslel si, že jsem prostitutka. Začal mě zvát domů, že prý má moc hezkou vířivku. Ehm… takhle jsem si své podnikání nepředstavovala. Nakonec se mi omluvil. 😀 Taky na mě taková vzteklá babča chtěla volat policajty za vstup na soukromý pozemek, ale nakonec na mě radši pustila psa. 

Co se stalo tobě při prezentování, prosím tě? 

Dominik

Vidím, že tvá validace byla opravdu záživná.  Jak jsem již zmínil, mé regionální finále se odehrávalo online, což jak víme, může vést k spoustě problémů. A mně se jeden nevyhnul. Přišla na mě řada a já začal nadšeně prezentovat, až po nějaké chvíli jsem se dozvěděl, že jsem si zapomněl zapnout mikrofon. Nebudu lhát, docela mě to rozhodilo. 

Vidíš, že náš program není žádná věda, ale možnost, jak rozvíjet sám sebe. Neboj se fuckupů, psů ani porotců, stejně jako Julča a Dominik všechno zvládneš. A my tě rádi podpoříme.

Přihlaš svůj nápad hned teď. Pokud nevíš, jestli je tvůj nápad ten pravý, není se čeho bát. Vyzkoušej náš validátor a my ti do 24 hodin odpovíme, zhodnotíme tvou myšlenku a navrhneme, kudy bys mohl směřovat. 

Ohodnoťte tento článek

Dominik Badošek
Autor
Dominik Badošek

Dominik rád píše, čte a zajímá se o technologie. Na blogu Soutěž & Podnikej je tak autorem nejen technologických článků. Do týmu se přidal po absolvování 5 ročníku.

Hodnocení:
Více článků od autora