O krok dále aneb Co přinesl rok 2021

Konec prosince již pomalu klepe na dveře, a proto jsme se i my rozhodli pro rychlou rekapitulaci. Vzpomeňte si společně s námi na momenty strastí a slastí, které nám rok 2021 vryl do paměti.

Na skok ve virtuální realitě

Hrozba v podobě další vlny celosvětové pandemie zasáhla také 5. ročník programu Soutěž & Podnikej. Přestože 90 % soutěže probíhá v online světě, nechtěli jsme účastníky ochudit o doprovodné akce – seznamovací a univerzitní kemp, regionální a republikové finále. Čekala nás proto výzva, díky níž jsme se stali experty nejen na streamovací nástroje všeho druhu. Vděčíme však především skvělé partě zapojených středoškoláků, našim podporovatelům a vám, divákům.

Jedna velká rodina

Po půl roce stráveném za obrazovkou počítače se nám naskytla příležitost pobýt pár dní na čerstvém vzduchu písecké farmy. O přátelskou atmosféru se postaral náš kamarád Jarda Chroňák a absolventi Soutěž & Podnikej. Kemp se letos konal již podruhé a nám nezbývá než doufat, že tomu situace dovolí a my v létě znovu vyrazíme objevovat krásy jižních Čech.

Podporovatelé podnikavosti

Další nezapomenutelná offline událost proběhla v srpnu, kdy se v prostorách Amerického centra v Praze setkali mentoři, experti, partneři a zástupci z řad bývalých soutěžících. Těší nás, že čím dál více lidí přidává svou ruku k dílu a společně s námi tvoří podnikavé Česko.

Křížem krážem republikou

Náš příběh končí tam, kde začíná 6. ročník. Až do poslední chvíle jsme doufali, že také tentokrát zavítáme do řad školních lavic. Naše prosby byly nakonec vyslyšeny a my mohli potkat aktivní studenty ze všech koutů České republiky. Poslechli jsme si, co mladé lidi trápí, a snažili se přijít na to, jak nastartovat jejich podnikavost. V rámci krátkého workshopu jsme pak odstraňovali překážky – strach, špatný time management, neexistenci nápadu a mnoho dalších.

Jaká překvapení nás čekají v novém roce 2022? Hádat si zatím nedovolíme. Rádi bychom vám však popřáli krásné sváteční dny plné vánoční pohody a jen to nejlepší v nadcházející životní etapě. Děkujeme vám, že jste tu s námi.

Ohodnoťte tento článek

Šárka Dvořáčková
Autor
Šárka Dvořáčková

Šárka úspěšně absolvovala 4. ročník programu S&P. Ve společnosti aktivních studentů se jí zalíbilo natolik, že se přidala k organizačnímu týmu soutěže. Nyní je pravou rukou Martina a stará se o operativu programu. Ve volném čase Šárka ráda posedává u šálku kávy, čte nebo se obklopuje svými nejbližšími.

Hodnocení:
Více článků od autora