Hlavou v oblacích a nohama pevně na zemi! Veronika Plevová obchoduje s nebesy

Představujeme vám první divokou kartu! Veronika na ostravském finále stanula na stříbrném piedestalu, karty osudu se však zamíchaly v její prospěch a díky své usilovné práci a houževnatosti postupuje do republikového finále. Před porotou stane se svojí kreativní knihou Tvoje nebe – snem pro každého s neukojenou fantazií.

Jak už jsme zmínili, Tvoje nebe je tvořivá kniha, ovšem v čem spočívá její kouzlo? Nejedná se o klasické ani relaxační omalovánky. Stránky pokrývají pozoruhodné fotky mraků, do kterých si každý podle vlastních představ dokresluje, co na obloze vidí. Jednotlivá jedinečná díla poté dále doprovází zábavné úkoly pro rozvoj osobnosti.

„Kniha je určena dětem od pěti let – ty potřebují snít a fantazie je jejich nedílnou součástí.“ říká Veronika. Cílovou skupinou jsou však i rodiče a umělci, jež také rádi odhalují, co je ostatním očím skryto.

Všechno to začalo na louce

Veronika v dětství milovala polehávání v trávě a pozorování mraků, v nichž nacházela různá stvoření. Ze svých nadpozemských objevů se pokaždé nadchla, ovšem jednalo se pouze o prchavý okamžik. Než stačila svůj obraz ukázat ostatním, oblaky se rozplynuly či změnily tvar. Vždy byla v nitru kreativní duše a kromě pozorování oblohy se také věnovala malování.

„Jednoho slunečného dne, když se nade mnou vznášely letní obláčky, mi proletěl hlavou nápad, jak skloubit své záliby dohromady. Vytiskla jsem si fotky nebes a kreslila si do nich. Zalíbilo se mi to! Pak mě ale napadlo: Proč si nechávat mraky jen pro sebe?“ svěřila se nám Veronika.

Na cestě soutěží

Během programu Soutěž & Podnikej si Veronika, paradoxně, nejvíce užila jednoho z největších strašáků – validaci. Neuvěřitelně ji potěšil zájem a úspěch, který její dílo sklidilo. Dle jejích slov nejhezčí část byla, když mohla tvořit s dětmi v družině a při tom sledovat, jak se do posledního s nadšením zapojují a nacházejí jedinečné obrazy.

Trnem v oku se stal druhý častý kostlivec – byznys plán. Své chyby však Verča napravila a do republikového finále jde již s řádně promyšleným rozvržením financí.

Jako jeden z největších přínosů soutěže označila komunitu skvělých podobně smýšlejících lidí. Také si díky programu v průběhu podzimních měsíců uvědomila, že když po něčem opravdu toužíte a děláte pro to maximum, nakonec toho i dosáhnete.

Skutečná realita vyhrává nad virtuální

Může se zdát, že v dnešní době pokročilých technologií je fyzický produkt risk, ovšem Veronika si svůj projekt vybrala právě proto, že lidé příliš velkou část života tráví v digitálním světě. Touží dopřát člověku prostor pro odreagování a odpojení se.

A jak se tedy taková knížka vyrobí? Celý proces produkce 100 ks trvá čtrnáct dní – záleží totiž také na množství zakázek samotné tiskárny. Stránky nechává vyrábět ofsetovým způsobem na tvrdý papír, jenž se následně rozřeže na formát A4. Listy se spojí lepenou vazbou jako klasický skicák.

Náhled do budoucnosti

Veronika již navázala spolupráci s kreativními obchody CVRK v Praze a Ostravě, s galerií PaPe v Odrách, New Dimension a Endéčkem.

Za rok by chtěla kooperovat s šesti uměleckými obchody, několika muzei, galeriemi a infocentry. Ráda by vytvořila komunitu s alespoň 800 sledujících lidí na Instagramu, kteří by tvořili, sdíleli svá díla a inspirovali se navzájem. Dále pracuje na začlenění dvou nových produktů, jež zatím kotví pouze v myšlenkách, a na spuštění aktivního e-shopu.

V rámci pěti let plánuje rozšířit Tvoje nebe za hranice České Republiky, pořádat soutěže, workshopy a nabízet minimálně deset produktů nebo služeb.

Zjistěte o projektu více – Veroniku můžete sledovat či kontaktovat na webových stránkách nebo sociálních sítích – Instagramu a Facebooku.

Už víte, na kterého koně vsadit na republikovém finále pátého ročníku Soutěž & Podnikej? Ne? Přečtěte si na našem blogu, jaké nápady proti sobě budou stát, a uvidíte, kdo vás nejvíce osloví.

Ohodnoťte tento článek

Eliška Tajovská
Autor
Eliška Tajovská

Eliška se ve volném čase nejraději věnuje knihám a psaní nejen soutěžních povídek. V týmu Soutěž & Podnikej zastává funkci šéfredaktorky. Zúčastnila se také čtvrtého ročníku programu, a to se svojí kamarádkou Šárkou, naší nynější manažerkou. Elišku najdete a můžete sledovat na sociálních sítích - Facebooku a Instagramu.

Hodnocení:
Více článků od autora