Hipsterská kaťata budou na republikovém finále reprezentovat Pardubice

Ve čtvrtém regionálním finále 5. ročníku se odborné porotě představilo 8 soutěžních týmů z Pardubického kraje a Vysočiny. Jako tradičně byly výkony středoškolských týmů opravdu vyrovnané a porotci se museli pořádně zapotit, než zvolili vítěze.

Největší dojem na ně udělali vlastnoručně vyráběná, upcyclovaná hipsterská kaťata. O co jde? O mladý módní brand TOBYŠLO studentky Petry Krejsové, který je navíc v souladu s ekologickými principy a slow fashion.

“Regionální finále proběhlo i na dálku bezvadně. Jsem moc ráda, že mohu postoupit do republikového finále a zastupovat tak Pardubický kraj,” popisuje své zážitky Petra.

Ve finále zazářil také projekt knihkom, za nímž stojí Tomáš Robovský. Myšlenka “knižního Netflixu” si v pardubickém finále vysloužila 2. místo. Na stupních vítězů se objevila také aplikace MemoX pro trénování paměti. Její autoři Jonáš Venc a Martin Kosprd mohou být náležitě hrdí.

Nápady středoškoláků hodnotila odborná porota ve složení: Petra Srdínková (P-PINK), Martin Svoboda (eBRÁNA) a Jiří Štěpánek (Goodbye.cz).

Pořadí:
  1. místo TOBYŠLO (Petra Krejsová) – udržitelná módní značka přetvářející upcyklovaná prostěradla v cool hipsterská kaťata.
  2. místo knihkom (Tomáš Robovský) – knižní souhrny těch nejlepších kousků na trhu, které můžete sledovat kdykoliv i kdekoliv.
  3. místo MemoX (Jonáš Venc, Martin Kosprd) – chytrý nástroj pro trénink paměti.
Další účastníci:

Kouzelné víčko (Ondřej Štorek) – nástavec na sportovní lahve, který v sobě skrývá iontový nápoj nebo jiný přípravek. Jeho aplikace je jen na vás.

Denero (David Karban) – hra, která si klade za cíl snížit počet exekucí v České republice výukou finanční gramotnosti. 

Aqua-reaktor (Rudolf Samuel Mašek, Filip Dvořáček, Dominik Mareš) – kombinace aquaponie, bioplynky a kompostu, která jednou bude napájet města nejen elektřinou.

Advio (Adam Křivánek, Jan Sláma, Ondřej Běhan) – webová platforma, díky které už nebudete nikdy muset přemýšlet, jaký mobilní telefon je pro vás ten pravý

City for future (Adam Prokop) – vytvořit zelené město pomocí vertikálních zahrad na fasádách budov nikdy nebylo snazší.

Ohodnoťte tento článek

Anna Veselá
Autor
Anna Veselá

Hodnocení:
Více článků od autora