Chytré cyklistické stojany Racksie zazářily v olomouckém finále

Olomoucké regionální finále programu Soutěž & Podnikej zná svého vítěze.

Pátý ročník Soutěž & Podnikej se chýlí ke konci. Podobně jako většina dalších akcí letošního roku – poněkud netradičně. Tradiční prosincová klání, na která jste byli poslední čtyři ročníky zvyklí, jsme z preventivních důvodů přesunuli na leden. Pouze v Olomouckém kraji už známe prvního postupujícího do republikového finále v Praze.

První přehlídka nejnadějnějších středoškolských startupů proběhla 18. prosince v prostorách Inovačního centra Olomouckého kraje. Své nápady zde v komorní atmosféře odprezentovalo 8 studentských týmů. Na porotu nejvíce zapůsobil Radim Plško z Gymnázia Jakuba Škody v Přerově. Kromě hmotných cen si zajistil místo v republikovém finále a přiblížil se tak k hlavní výhře celého programu – obchodní cestě do Chicaga.

Roli porotců na sebe vzali pánové Tomáš Dostál z Inovačního centra Olomouckého kraje, Lubomír Hartman z M.K.R. Plus a Jakub Dostál ze společnosti Abradatas.

Pořadí:
  1. místo Racksie (Radim Plško) – chytré stojany na kola, jako nový nadějný prvek Smart cities.
  2. místo Pojízdný BARBERSHOP (Aneta Filipová, Veronika Kavková) – kadeřnictví na kolečkách, které za vámi dojede kamkoliv.
  3. místo SAB’s skin care (Sabina Iljasová) – přírodní kosmetika šetrná k pleti i životnímu prostředí.
Další účastníci:

Plantmore (Iva Prečanová) – herní aplikace, kde reálně vysázíte vaše virtuálně vypěstované stromy a pobavíte se jako s Tamagotchi.

Kairos (Klára Přibylová) – inovativní aplikace, díky které bude plánování vašeho času ještě efektivnější.

Snacks (Vendelín Filip, Adam Bodnar) – studenti prodávají svačiny studentům – jednoduše a zdravě.

Výstřel do tmy (Kristýna Peroutová, Adéla Sikorová, Ondřej Kačírek) – designová kavárna pro náročné přímo v srdci Šumperka.

Projekt MY (Jan Dohnal) – mladý módní brand, díky kterému se zaručeně odlišíte.

Zajímá vás více? Již brzy zveřejníme na našich sociálních sítích krátkou fotoreportáž. V polovině ledna se navíc můžete těšit na další středoškolské příběhy – soupis zbývajících regionálních finále naleznete zde.

Ohodnoťte tento článek

Anna Veselá
Autor
Anna Veselá

Hodnocení:
Více článků od autora