Ostravské finále ovládl 3D tisk. Za projektem stojí tři studenti z Wichterlova gymnázia

Známe dalšího finalistu! O tom, že budoucnost spočívá v 3D tisku, přesvědčili porotu ostravského regionálního finále Soutěž & Podnikej tři studenti z Wichterlova gymnázia v Ostravě.

V dalším ze série regionálních finále 5. ročníku Soutěž & Podnikej se představilo 7 soutěžních týmů z Moravskoslezského kraje. Nápady, které si diváci v rámci online přenosu vyslechli, spadaly do různých odvětví – od ekologie, až po finanční poradenství. Nejvíce bodů a s tím i postup do republikového finále si odnesl tým Jonggle ve složení David Havrlant, Jáchym Cviček a Ondřej Merta.

“Jsme rádi, že jsme se mohli zúčastnit programu Soutěž & Podnikej. Během programu jsme se seznámili s klíčovými lidmi pro náš projekt, kteří nám několikanásobně ulehčili naší cestu. Celé finále nás opravdu fascinovalo, protože kvalita všech prezentací byla neskutečná,” popsal dnešní zážitek David Havrlant, kapitán týmu Jonggle.

V čem jejich nápad spočívá? Cílem platformy Jonggle je propojit zákazníky s designéry a majiteli 3D tiskáren. Díky tomu si můžete bez námahy nechat vytisknout model čehokoliv. Aniž byste museli vlastnit 3D tiskárnu.

Nápady středoškoláků hodnotila odborná porota ve složení Adam Kurzok (Expando), Renata Valerie Nešporek (Česká asociace podnikatelek a manažerek, Podnikatelské obory) a Michal Gavlík (Moravskoslezské inovační centrum).

Pořadí:
  1. místo Jonggle (David Havrlant, Jáchym Cviček, Ondřej Merta) – platforma propojující zákazníky s designéry a majiteli 3D tiskáren.
  2. místo Tvoje nebe (Veronika Plevová) – kreativní kniha, která dá prostor fantazii dětem i dospělým.
  3. místo Staň se (Jan Zubík) – webová aplikace, která propojuje studenty s potenciálními zaměstnavateli jinak, než bylo doposud zvykem.
Další účastníci:

AktiMod (Dominik Horňák) – vzdělávací semináře v oblasti finanční gramotnosti formou seminářů.

Studentity (Jakub Kornel, Ladislav Vávra) – outsourcing dílčích projektů v IT mezi studenty.

Roboporadce (Jakub Šrámek) – platforma, jejímž cílem je reformovat současný systém finančního poradenství.

Eco app (Michaela Siudová) – webová aplikace, ve které naleznete vše ze světa ekologie. Od produktů, až po zpravodajství a šíření osvěty.

Ohodnoťte tento článek

Anna Veselá
Autor
Anna Veselá

Hodnocení:
Více článků od autora