Díky senzoru Luftio byl vzduch čerstvý i v online prostoru brněnského finále

Známe vítěze regionálního finále Soutěž & Podnikej v Brně a přinášíme pohled do zákulisí až k vám domů.

Pomalu dobíháme cílovou rovinou až k republikovému finále. Nejdříve se však musíme podívat pod pokličku projektům, které zvládly překonat veškeré nástrahy programu Soutěž & Podnikej. V Jihomoravském kraji dnes proběhlo páskou dalších osm týmů, a to poprvé online.

Navzdory netradičním podmínkám předvedli všichni přítomní ukázkové výkony, za které si vysloužili skvělou zpětnou vazbu od všech porotců. Ty nakonec nejvíce oslovil revoluční senzor vzduchu, jenž nahradí kdejaké zdlouhavé větrání.

Do poroty v pondělí 11. ledna 2021 zasedli Ludmila Klimešová ze společnosti Celestica, Josef Beneš, zakladatel a CEO firmy Vím o všem s.r.o., a Michal Toman z Engage Advisory.

Pořadí:
  1. místo Luftio (Adam Schinzel, Jana Vítová) – revoluční senzor kvality vzduchu, který uleví nejen vašim plicím. Dýchejte efektivně.
  2. místo Investore (Zuzana Matějková) – naučte se investovat do akcií bez zbytečného rizika. 
  3. místo HempMask (Tomáš Vězda) – ekologická rouška vyrobená z konopí. Chraňte sebe, chraňte planetu.
Další účastníci:

Kyberzoo (Dominik Badošek) – vzdělávací služba, díky níž vás už žádné falešné zprávy nenapálí.

Plant&Go (Kryštof Doležal) – chytrý květináč, do kterého není ani hlína potřeba.

SmartApp Service (Libor Dvořáček, Petr Dvořáček, Martin Kolář) – najděte si vlastního hodinového manžela nebo nabídněte pomocnou ruku při opravě rozbitých věcí.

Medik (Antonín Pustějovský, David Bortel, Michal Novák) – aplikace, jež vám pomůže určit příznaky a identifikovat nemoc i bez návštěvy lékaře. 

CoderGame (Matěj Plšek) – desková hra ve spojení s interaktivní mobilní aplikací, která vás naučí základům programování a technologií.

Chcete se dozvědět také o dalších postupujících a projektech ostatních soutěžících? Přečtěte si krátkou reportáž z olomouckého regionálního finále a sledujte nás na sociálních sítích, kde vám žádná informace neunikne!

V Jihomoravském kraji je aktivita podpořena v rámci projektu Implementace KAP JMK II, reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/19_078/001717. Žadatelem je JMK. Koordinátorem klíčové aktivity č. 2 “Podpora podnikavosti a kreativity” je Lipka – školské zařízení pro environmentální vzdělávání.

Ohodnoťte tento článek

Šárka Dvořáčková
Autor
Šárka Dvořáčková

Šárka úspěšně absolvovala 4. ročník programu S&P. Ve společnosti aktivních studentů se jí zalíbilo natolik, že se přidala k organizačnímu týmu soutěže. Nyní je pravou rukou Martina a stará se o operativu programu. Ve volném čase Šárka ráda posedává u šálku kávy, čte nebo se obklopuje svými nejbližšími.

Hodnocení:
Více článků od autora