Co čeká partnery Soutěž & Podnikej?

Spolupráce s firmami a organizacemi je jedním z hlavních hnacích motorů programu Soutěž & Podnikej, který díky svým partnerům může vzdělávat podnikavé středoškoláky napříč celou Českou republikou. Jedním z nich byla minulý ročník i mezinárodní PR agentura Havas, jež nabídla své podnikatelské znalosti a zkušenosti z praxe.

Vše začalo minulý rok v září – měsíc před odstartováním soutěže. Po pár telefonátech mezi organizátory a vedením agentury Havas bylo jasné, že vše bude klapat. Nejen že byl Havas ochotný pomoci rozjet inovativní nápady středoškoláků znalostmi svých zaměstnanců, ale ještě k tomu přispěl finanční částkou na zázemí a průběh soutěže. Navíc poskytl i pár rad samotným organizárům, jak mít nejefektivnější mediální dosah. Po domluvě a sepsání jednostránkového dokumentu oběma stranami se čekalo na velké zahájení, kdy si 3 mentoři z Havasu mohli začít vybírat podnikatelské projekty, ke kterým se připojí. Jaké byly konkrétní motivace těchto dobrovolníků podat pomocnou ruku studentům?

Nasátí jejich energie a neotřelých nápadů. Naplnění z toho, že jsou mé zkušenosti jiným k užitku.

Dominik Ježek

Tito profesionálové z praxe stáli bok po boku inovativním nápadům, a když studenti nevěděli jak dál, pár emailů s mentory a experty z Havasu vše vyřešilo. Expert Dominik Ježek s námi nasdílel i své dojmy ze středoškoláků:

Ohromila mě vynalézavost a nezdolnost studentů. Téměř nic pro ně nebyl problém. Jejich pozitivní energie při našich callech byla vysoce nakažlivá. ”

Jeho následné shrnutí celého průběhu soutěže:

“Skvělý pocit, že jsem mohl něco užitečného předat dál.” 

Dominik Ježek

Co se týče časové náročnosti, mentorce Vendule Hříchové soutěž nezabrala více než 12 hodin měsíčně a její jednoslovné shrnutí toho, co si odnáší ze soutěže, mluví za vše: 

“Přátelství”

Vendula Hříchová

Vše probíhalo hladce a po pár měsících příprav přišla finále, kde odborný porotce z této PR agentury společně s dalšími partnery rozhodovali, jaké projekty budou na stupních vítězů.

Nejen že se partneři z Havasu dostali do komunity budoucích inovátorů a získali tak nové kontakty, ale zasloužili si i pozici v médiích, na plakátech během soutěže a na webových stránkách Soutěž & Podnikej s měsíční návštěvností pohybující se pod hranicí 14 000. 

A jaký vzkaz by mentorka Vendula Hříchová z Havasu předala ostatním firmám a zaměstnancům, kteří váhají nad spoluprací se Soutěž & Podnikej?

Pokud si myslíte, že něco umíte, že jste dobří ve svém oboru, to nejmenší, co můžete udělat, je předat své znalosti dál .”

Vendula Hříchová

Ohodnoťte tento článek

Šárka Dvořáčková
Autor
Šárka Dvořáčková

Šárka úspěšně absolvovala 4. ročník programu S&P. Ve společnosti aktivních studentů se jí zalíbilo natolik, že se přidala k organizačnímu týmu soutěže. Nyní je pravou rukou Martina a stará se o operativu programu. Ve volném čase Šárka ráda posedává u šálku kávy, čte nebo se obklopuje svými nejbližšími.

Hodnocení:
Více článků od autora