„A prý že jsme seriózní,“ znělo heslo absolventského kempu 2022

4. až 7. srpna proběhl kemp pro naše absolventy napříč všemi ročníky. Mladí podnikavci utužili vztahy u karetních partií, koně je učili komunikovat a na procházce po Písku vyzkoušeli soutěžní projekt Geohry. Zázemí tvořila pravá divočina na rodinné farmě Hůrka.

Vytasili jsme revolvery a prezentační dovednosti

Letošní kemp byl ve znamení hernobraní. Účastníci se poznali a pobavili u dvou pravd a jedné lži, volný čas trávili u žolíků nebo Bang a soutěžní duch je neopustil ani na výletech po okolí. Vyzkoušeli aplikaci Geohry, která letos stála před porotou na republikovém finále.

Své podnikatelské schopnosti ukázali, když měli za úkol vyrobit produkt z toho, co dům dal, tedy houbiček na umývání nádobí, provázku, papírů, kartonu, plechovek apod. Nakonec měli 3 minuty na prezentaci před porotou složenou z organizátorů. Výhercem se stala improvizovaná desková hra s válečnou tématikou.

Nechybělo samozřejmě ani každoroční zpestření – hra finanční gramotnosti. Absolventi tak zakusili, jak těžce se udržuje stabilní příjem i spokojená rodina, když roli hraje nepředvídatelnost života. Například, když do vašeho pražského bytu uhodí blesk.

Zákazník nebo kůň? Na tom nezáleží

Vzdělávacím bodem programu bylo dopoledne věnované tématu komunikace. Přednášku však nahradila praktická cvičení s opravdovými profesionálykoňmi

Tito skvělí učitelé vám pomohou udržovat si vnitřní klid, rozhodnost i soustředěnost. Reflektují všechny vaše emoce – strach, nervozitu, spěch –,  a dokud k nim nepřistoupíte s jasnou myslí, zkrátka vás nebudou poslouchat.

Díky Jardovi Chroňákovi a úžasnému prostoru na farmě Hůrka měl každý účastník možnost si práci s koňmi vyzkoušet a naučit se, jak se zvířetem a především se sebou pracovat. Teď stačí aplikovat stejné principy u lidí a vyhnout se tak mnoha nedorozuměním a promarněným příležitostem.

Uzbecký pokrm na rozloučenou

Poslední večeři nám uvařil absolvent Vladimír Potapov. Pochutnali jsme si na výborném plovu, tradičním jídle z Uzbekistánu pro velké množství strávníků. Perfektně jsme tak zakončili třetí den plný her, smíchu a upevňování vztahů.

Jsme rádi za tuto skvělou komunitu, se kterou je radost pracovat, hrát a poznávat. Těšíme se na další akce a na nové i staré známé podnikavce.

Ohodnoťte tento článek

Eliška Tajovská
Autor
Eliška Tajovská

Eliška se ve volném čase nejraději věnuje knihám a psaní nejen soutěžních povídek. V týmu Soutěž & Podnikej zastává funkci šéfredaktorky. Zúčastnila se také čtvrtého ročníku programu, a to se svojí kamarádkou Šárkou, naší nynější manažerkou. Elišku najdete a můžete sledovat na sociálních sítích - Facebooku a Instagramu.

Hodnocení:
Více článků od autora