Finalisté sami programují a vzdělávají studenty v digitálních technologiích

V republikovém finále uvidíme velmi pestrou škálu projektů. E-jednotka modernizuje komunikaci na bytových jednotkách, kde se v současnosti využívá maximálně nástěnka. EduAge se zaměřuje na nadějné studenty, rozvíjí jejich schopnosti v digitálním světě na novou úroveň a pak je propojuje s firmami.

Komunikace v bytových domech se dočkala digitalizace

František Ivan a Petr Hofman se snaží zlepšit komunikaci v bytových jednotkách, která je v dnešní době velmi mizerná. Programují proto aplikaci E-jednotka, jež umožňuje sblížit vlastníky, nájemníky, nebo správce bytových domů, zlepšit komunikaci a shromáždit důležité informace.

Jak nápad na projekt vznikl?

Důvodem pro tuto aplikaci nám byla vlastní zkušenost s chodem bytových domů, která by dle našeho názoru mohla být v 21. století mnohem jednodušší a přívětivější. 

Jaký úkol v programu vám přišel nejtěžší? Jaké dojmy jste si odnesli z pražského finále?

Nejvíce jsme se zamýšleli, jak postavit MVP. Co vše do něj zahrnout, abychom přinesli řešení na přesně ty problémy, které vlastníci či nájemníci při bydlení zažívají. 

Odešli jsme s tím, že to, na čem ¾ roku pracujeme, má opravdu smysl a potenciál uspět. 

Co na programu Soutěž & Podnikej hodnotíte jako nejlepší?

To, že Vás soutěž provede vším, co by si měl každý budoucí podnikatel promyslet a na jaké otázky by měl najít odpovědi, než se do svého podnikatelského záměru pustí. 

>>> Zjistěte více o programování a jak vypadaly Petrovy a Frantovy první kroky v tomto oboru.

Díky EduAge studenti získají skvělé zkušenosti i pracovní nabídky

Jan Flídr se s nápadem EduAge umístil na prvním místě v Liberci. Zaměřuje se na propojování firem a aktivních studentů, kteří se v rámci agentury vzdělávají.

Popsal bys nám podrobněji, jak tvůj projekt funguje, Honzo?

EduAge.cz je studentská digitální agentura na tvorbu webových stránek, grafickou práci a vývoj aplikací.

Soustředíme se na rozvoj studentů v digitální oblasti. Následně jejich kvality nabízíme na trhu. My jako zaměstnavatelé bereme plnou odpovědnost za odevzdanou práci, neboť studenti u nás procházejí intenzivním výukovým náborem. Tím se dost lišíme od nespočtu platforem, kde studenti nabízí jen sami sebe a firma nemá záruku kvality. 

Pomocí naší agentury studenti pracují na zakázkách, ke kterým by se sami jen těžko dostali, a získávají tak již v mladém věku nevyčíslitelné zkušenosti, kontakty a dobře placenou brigádu.

Kde vidíš svůj projekt za 1 rok?

Rádi bychom se stali plnohodnotnou agenturou s 15členným týmem, který pokračuje nejen v zakázkách na styl agentury, ale i tvorbě různých softwarů na freemium bázi.

Jaké dojmy sis odnesl z finále a celkově Soutěž & Podnikej?

Opravdu důležitá a zajímavá zkušenost. Jsme velice rádi, že jsme něco takové podstoupili. Dozvěděli jsme se, jak dobře dokážeme reagovat na otázky poroty. A určitě bych nevynechal věcnou a užitečnou zpětnou vazbu od porotců, za to moc děkujeme. 

Na soutěži nejlépe hodnotím strukturu úkolů, které měly super užitečný popis, a jsem vděčný za nové kontakty.

Děkujeme klukům za milé odpovědi a těšíme se, až uvidíme finální prezentaci na republikovém finále. Rozhodně si to nenechte ujít a dorazte i vy! Koná se 5. května v Kampusu Hybernská.

Ohodnoťte tento článek

Eliška Tajovská
Autor
Eliška Tajovská

Eliška se ve volném čase nejraději věnuje knihám a psaní nejen soutěžních povídek. V týmu Soutěž & Podnikej zastává funkci šéfredaktorky. Zúčastnila se také čtvrtého ročníku programu, a to se svojí kamarádkou Šárkou, naší nynější manažerkou. Elišku najdete a můžete sledovat na sociálních sítích - Facebooku a Instagramu.

Hodnocení:
Více článků od autora