“Příroda to bez nás zvládne, my bez ní ne!” – Projekt New Tomorrow postupuje z Českých Budějovic do republikového finále Soutěž & Podnikej

Poslední regionální finále se uskutečnilo virtuálně v Českých Budějovicích, kde se opět představilo osm středoškolských týmů, mezi kterými tentokrát nejvíce zazářil projekt New Tomorrow.

Vladimir Potapov a Matouš Novotný se svým propracovaným projektem New Tomorrow dnes dopoledne odzbrojili porotu velkými cíli a vizí udržitelnosti. Tato soutěžní dvojice si uvědomuje nárůst populace, se kterou přichází stoupající spotřeba potravin, a proto chtějí chytřeji využívat úrodnou půdu svým inovativním podnikatelským systémem New Tomorrow. Jak jeden z autorů projektu Vladimir Potapov během prezentace sdělil, inspirace pro tento nápad přišla z Holandska a z množství skleníků, které tam jsou téměř na každém rohu. Nápad lze zjednodušeně popsat jako “franšíza skleníků”.

Mezi porotci dnes zasedla Kateřina Haring, majitelka Dynamic Group a prezidentka Českomoravské asociace podnikatelek a manažerek, Lenka Chrobočková, projektová manažerka společnosti Jihočeský vědeckotechnický park a.s., a Vladislav Nadberežný, manažer společnosti INPRESS a.s.

Pořadí:

  1. místo New Tomorrow (Vladimir Potapov, Matouš Novotný) – Nápad je postaven na téměř plně franšízovém systému, kdy New Tomorrow dodá know-how a zkušenosti podnikavým jedincům z oblasti zemědělství, kteří s touto pomocí postaví skleníky na efektivní produkci plodin. New Tomorrow obstará a rozplánuje danou zakázku a s postupem let průběžně rozváží plodiny do obchodních řetězců. Pro vlastníka skleníku celý proces představuje výnosnou investici, jež zároveň živí populaci. 
  2. místo Najez.se (Jiří Zlámal, Michal Žíla, Jan Rejthar) – Znáte, či pamatujete si ze střední školy dlouhé fronty na nákup svačiny v bufetu? Tito tři studenty chtějí snížit toto čekání a tedy i zvýšit tržby školních bufetů svojí aplikací Najez.se. Proces je vcelku jednoduchý: nabijete si kredit, objednáte svačinu a během školní přestávky vyzvednete.
  3. místo Seedling (Matthieu Morin) – Každý není profesionální zahradník a starat se o domácí květiny může být náročné. Otázky jako “Není to už přelité? Má to správnou pokojovou teplotu?” a další chce vyřešit Seedling svými chytrými květináči. Senzory teploty, vlhkosti a integrace s mobilní aplikací, která vás informuje o potřebách rostlin, udělá z každé domácnosti zahrádkářský ráj.

Další účastníci:

My Track (Dominika Hansalová, Lukáš Podhora) – Všechny informace o veřejné dopravě a jednoduchost koupení lístku si vzalo na starost My Track, aplikace se širokou škálou funkcí pro pohodlné cestování.

Life 2 (Dominik Badura, Matěj Mráz, Adam Vender) – Současná cena hraní ve VR může dosahovat poměrně vysokých částek, avšak konzole Life 2 chce nastolit novou generaci hraní – vše plně v cloudu a bez potřeby externího počítače. To vše je cenově dostupný headset Life 2.

Elektronické volby (Karolína Kroupová) – Elektronickými volbami chce Karolína Kroupová ušetřit čas a usnadnit život méně pohyblivým lidem při volbách. Věří, že touto cestou dosáhneme vyšší volební účasti.

Printera (Josef Ryska, Petr Zavoral) – Printera si dala za úkol propojit majitele 3D tiskáren s jednotlivci, kteří chtějí tisknout, avšak nemají či nechtějí vydat vstupní náklady k pořízení této vychytávky. Cílem je zaměřit se na malé zakázky a oběma stranám usnadnit obchod.

Nový Level E-shopů (Oliver Evdjenič) – Manuální testování změn na e-shopech může trvat celé dny i týdny, Nový Level E-shopů však chce tento proces zautomatizovat a z nasbíraných dat radit vlastníkům e-shopů, co změnit pro vyšší zisk.

Tímto 5. ročník regionálních kol končí a na řadě je porovnat síly finalistů v republikovém kole, které proběhne 16. dubna roku 2021 v HubHub Paláci ARA v Praze. Těšíme se na vás!

 

Ohodnoťte tento článek

Šárka Dvořáčková
Autor
Šárka Dvořáčková

Šárka úspěšně absolvovala 4. ročník programu S&P. Ve společnosti aktivních studentů se jí zalíbilo natolik, že se přidala k organizačnímu týmu soutěže. Nyní je pravou rukou Martina a stará se o operativu programu. Ve volném čase Šárka ráda posedává u šálku kávy, čte nebo se obklopuje svými nejbližšími.

Hodnocení:
Více článků od autora