Podruhé z Prahy: Aplikace pro neslyšící Seek Speak pokračuje do republikového finále

Ve včerejším článku jsme vám slíbili představení zbylých projektů, které si připravili účastníci programu Soutěž & Podnikej z Prahy a Středočeského kraje. V dnešním regionálním finále se jich prezentovalo celkem devět – jeden zajímavější než druhý.

Tým Michala Zelinky se zaměřil na palčivý problém části společnosti, o který ale většina z nás pravděpodobně ani nezavadila. Jejich cílem je vyvinout platformu, na níž se naučí plynule mluvit i osoby s vadou sluchu či špatnou artikulací. Celý proces bude probíhat v angličtině a díky moderní technologii navíc zábavnou formou. Budeme držet palce, aby svůj projekt rozjeli, pomohli tak komunitě neslyšících a zároveň zaplnili dnešní díru na trhu.

“Pomocí naší aplikace Seek Speak, pomáháme neslyšícím naučit se mluvit, a odstraňujeme tak komunikační bariéry se slyšícími. Do budoucna plánujeme konzultace s experty v dané problematice, díky kterým bychom vyvinuli nejefektivnější learning path pro naši cílovou skupinu,” sdělil nám Michal.

Porota dnešního finále byla výjimečně čistě pánská. Zasedli v ní Karel Drašnar, spoluzakladatel nástroje pro sdílení souborů BrandCloud, Michal Štádler ze společnosti Calabar Invest, a Jiří Bréda, HERo vizionář a kouč lídrů. Soutěžící se ale silnou sestavou nenechali vyvést z míry a porotci je nenachytali ani na svých nápaditých dotazech.

Pořadí:
  1. místo Seek Speak (Michal Zelinka, Václav Kuboň, Miloslava Macková) – Duolingo pro neslyšící. Podpořte vznik novodobé aplikace a pomozte bojovat s handicapem, jenž je součástí každodenního života lidí po celém světě.
  2. místo Váš Výlet (Michal Ozga) – “kompromis mezi drahou cestovní kanceláří a vlastním plánováním výletu”, říká webová stránka služby. Objevujte krásy naší republiky a ušetřete čas, jenž byste strávili zdlouhavými přípravami.
  3. místo FoodSaver (Marko Miličić, Šimon Weiser, Ondřej Neumann) – tato ekologická služba zaručí, že se nedotknuté zbylé porce ze školních jídelen dostanou do rukou potřebnějším lidem.
Další účastníci:

Nekrachni (Jakub Rychlý, Maria Šimůnková) – vzdělávejte se kdykoliv a kdekoliv pomocí mobilní aplikace, a to zdarma a bez reklam. Obsah tvořený s odborníky vám prozradí, jak při nakládání s financemi nespadnout do jámy lvové.

Stud.it (Dan Štětina, Jiří Svítil, Pavla Zvárová) – online burza učebnic i pro vaši školu. Šetří přírodu, a stejně tak finance – jednoduše, bez problémů a bez chaotické komunikace.

E-CookBook (Klára Pončáková, Klára Lieblová) – nestyďte se a podělte se o své recepty s ostatními, nebo v opačném případě načerpejte potřebnou inspiraci a naplňte svou kuchyni vůní čerstvého chutného jídla.

Diskusí ku kariéře (Martin Helmich, Kristian Thiel) – věděli jste, že téměř polovina vysokoškolských studentů změní alespoň jedenkrát svůj obor? Díky besedám s absolventy či odborníky se dozvíte o výhodách i riziku, které na vás může čekat.

Balance (Marie Nováková) – sociální síť, s níž už nebudete na své problémy nikdy sami. Podělte se o vlastní zkušenost, motivujte se osudy ostatních a posuňte se směrem dopředu. Pomáhejme si navzájem!

Rozcestník pro řemeslníky (Šimon Jůza, David Dvorjančanský) – pokud potřebujete sehnat pomoc při montování poličky, chcete nabídnout svou pracovní sílu na trhu nebo jste absolventem řemeslného oboru a sháníte užitečnou praxi, budete na této doméně jistě správně.

Poslední vyhlášení tohoto týdne je za námi a všechny soutěžící, porotce i organizátory čeká víkend ve znamení klidu. Brzy se však znovu uvidíme, a to v pondělí 18. ledna na ústeckém a v úterý 19. ledna na budějovickém regionálním finále.

Ohodnoťte tento článek

Šárka Dvořáčková
Autor
Šárka Dvořáčková

Šárka úspěšně absolvovala 4. ročník programu S&P. Ve společnosti aktivních studentů se jí zalíbilo natolik, že se přidala k organizačnímu týmu soutěže. Nyní je pravou rukou Martina a stará se o operativu programu. Ve volném čase Šárka ráda posedává u šálku kávy, čte nebo se obklopuje svými nejbližšími.

Hodnocení:
Více článků od autora