Darujte krev, staňte se hrdinou a získejte zajímavé odměny

V České republice chybí ročně více než 6 tisíc nových dárců. Vlivem pandemie se stal celkový nedostatek ještě akutnějším. Jedním darováním krve přitom zachráníte až 3 lidské životy.

Od 27. července 2021 do 31. srpna 2021 probíhá na území České republiky kampaň #vezukrev, kterou spustil vítěz 4. ročníku David Stančík se svým projektem Daruju Krev, programem Soutěž & Podnikej a společnostmi Bolt a Blinkee. Společně nabízí novým dárcům odměny v podobě zvýhodněného cestování po celé Praze.

Situace je kritická

Nemocnicím po celém světě chybí po měsících pandemie dárci krve. V České republice je jich dokonce o 150 tisíc méně, než kolik doporučuje Světová zdravotnická organizace (WHO). Mezi nejžádanější krevní skupiny se řadí především skupina A a 0-.

Co musíte udělat a jaká odměna vás čeká?

Na webových stránkách kampaně naleznete kromě seznamu odběrových míst také doporučení, jak se chovat ještě před darováním krve. Věděli jste například, že byste večer před dnem D neměli konzumovat tučná jídla a alkohol?

Už jste byli darovat a patříte mezi prvních 750 dárců? Pak vám již stačí vyplnit krátký dotazník, vyzvednout si svou cenu a poté si vychutnat jízdu po Praze za výhodných podmínek.

Kdo kampaň pořádá?

Kampaň se rozhodly podpořit hned dvě přepravní společnosti. Pro prvních 750 dárců připravily kredity na jízdu Boltem v hodnotě 150 Kč a vypůjčení skútru Blinkee na 30 minut, a to po celé Praze.

Autorem nápadu je David Stančík, který se svým projektem Daruju Krev pomáhá v České republice oslovovat nové dárce. Prostřednictvím kompetitivních a herních prvků v mobilní aplikaci motivuje uživatele k opakovanému darování. S tímto konceptem zvítězil v roce 2020 ve 4. ročníku programu Soutěž & Podnikej, jenž se této srpnové akce také zúčastnil, a podpořil tak svého absolventa.

Připojte se k hrdinské komunitě dárců krve v České republice. Darujte krev, zachraňujte životy a udělejte si radost odměnou.

Ohodnoťte tento článek

Šárka Dvořáčková
Autor
Šárka Dvořáčková

Šárka úspěšně absolvovala 4. ročník programu S&P. Ve společnosti aktivních studentů se jí zalíbilo natolik, že se přidala k organizačnímu týmu soutěže. Nyní je pravou rukou Martina a stará se o operativu programu. Ve volném čase Šárka ráda posedává u šálku kávy, čte nebo se obklopuje svými nejbližšími.

Hodnocení:
Více článků od autora