Miluju a maluju! Portréty mazlíčků jako podnikatelský záměr

Absolvent třetího ročníku Soutěž & Podnikej, Adam Štrunc, opět slaví úspěchy. Přináší na český trh službu, kterou ocení nejeden milovník zvířat. Se svým dvojčetem Pavlem a jeho přítelkyní Veronikou před měsícem rozjeli projekt Malujeme mazlíčky a za tuto obdivuhodně krátkou dobu zaznamenali již přes dvě stě objednávek!

Mladý, ale aktivní  

Adam Štrunc se ve světě podnikání otáčí na plné obrátky. Začal snahou zbavit ulice nedopalků pomocí terčů Stubchaser – tento projekt se také pojí se jménem Ray Baseley, o jehož fotografických dobrodružství jste se mohli dočíst v nedávném rozhovoru. Adam se vypracoval na kouče, lektora řečnických dovedností a v neposlední řadě i spisovatele. Na své konto si připsal již dvě knihy: nejnovější Hackni seberozvoj ve formě e-booku a Podnikání z lavice, které si můžete zakoupit i na našem e-shopu.

V letošním únoru do jeho prostoru přivanul čerstvý vítr a s ním i nový podnikatelský záměr – Malujeme mazlíčky.

Bylo, nebylo, Adam, Pavel a Veronika si pořídili portrét svého králíka

Princip malovaných mazlíčků je ve své podstatě velice jednoduchý – projekt se zaměřuje na výrobu kvalitních kreseb našich věrných chlupatých společníků, které mnohdy chováme ve stejné lásce jako člena rodiny.

Adam, Pavel a Veronika si chtěli přesně takový obraz vlastních miláčků pořídit a zjistili, že tato služba existuje – ovšem pouze v zahraničí. Nechali si namalovat svého králíka a nadšení jejich okouzlených přátel, kteří po portrétu také zatoužili, je přesvědčilo, aby český trh o tento trend obohatili.

Ukázalo se, že to bylo mimořádně prozíravé rozhodnutí. Češi se totiž řadí k největším milovníkům psů v celé Evropě. Podle Evropské federace výrobců krmiv pro domácí mazlíčky v České republice žije více jak dva milionů psů. Nejlepšího přítele člověka má každá druhá rodina a každá čtvrtá má jeho elegantní kočičí protějšek. Je dokonce pravděpodobnější, že po domě budou šlapat spíše tiché tlapky, než dětské nožičky.

„Zákazníci nám často nadšeně volají. Mají radost, že taková služba existuje a chtějí sdílet své pocity z portrétů. Často si obrazy kupují jako vzpomínku na pejska, který už odešel, mnohdy také jako dárek kamarádovi páníčkovi,” říká Adam Štrunc.  

Jak to celé funguje?

Způsob tvorby i komunikace je prostý – jako zákazník pošlete fotku, již chcete předělat do obrazu, vyberete si černé nebo bílé pozadí a font písma, kterým bude napsáno jméno zvířecího modela. Tyto podklady budou následně předány profesionálním ilustrátorům. V první fázi fotografii upraví na počítači a v konečné etapě dílo dokreslí ručně na grafickém tabletu. Malba se vytiskne na speciální matný papír, zarámuje a vyexpeduje na pobočku Zásilkovny. 

„Zákazníci především oceňují příjemnou komunikaci, kvalitu provedení i krásné balení. Těší je také, že část výdělku dáváme na podporu pejsků v útulcích,“ sdílí Adam.

Více o Adamově projektu se můžete dozvědět na Facebooku nebo webových stránkách.

Průzkum: Co funguje u webových stránek a co ne?

Adam se rozhodl odhalit jednu ze záhad marketingu, a to co a jak na lidi působí, když projíždějí stránky a e-shopy na internetu. Tento experiment rozjíždí se svým kamarádem Davidem Stančíkem – výhercem čtvrtého ročníku Soutěž & Podnikej a tvůrcem aplikace Daruju krev. Rozhovor s Davidem, jak se po úspěchu v soutěži rozjel jeho projekt, který tvoří z obyčejných lidí hrdiny, si můžete přečíst zde.

V rámci průzkumu kluci vytvoří dvě rozdílné webové stránky Malujememazlicky.cz – jedny čisté, jednoduché a druhé designově i funkčně propracované. Následně obě rozešlou dvěma různým skupinám, od kterých získají zpětnou vazbu.

„Hledáme skvělé lidi,“ říká Adam Štrunc

Adam, Pavel a Veronika právě shání skvělé lidi, kteří by se přidali do jejich týmu. Pátrají po někom, kdo by se chtěl věnovat marketingu nebo kdo by se staral o zásilky – tedy objednávky, fakturaci, balné, dopravu a komunikaci se zákazníky.

Zaujal tě jejich nápad? Rád bys nasbíral zkušenosti a byl součástí party úžasných schopných podnikatelů? Tak to je neváhej kontaktovat na této emailové adrese.

Komunita Soutěž & Podnikej objevuje a spojuje mladé, nadějné lidi, kteří chtějí ve svém životě dělat něco navíc. Chceš se podělit o svůj nápad? Ozvi se nám na Facebooku nebo Instagramu.

Ohodnoťte tento článek

Eliška Tajovská
Autor
Eliška Tajovská

Eliška se ve volném čase nejraději věnuje knihám a psaní nejen soutěžních povídek. V týmu Soutěž & Podnikej zastává funkci šéfredaktorky. Zúčastnila se také čtvrtého ročníku programu, a to se svojí kamarádkou Šárkou, naší nynější manažerkou. Elišku najdete a můžete sledovat na sociálních sítích - Facebooku a Instagramu.

Hodnocení:
Více článků od autora