Komunikujte se sousedy prostřednictvím aplikace E-jednotka, vítězem 7. ročníku

Na republikovém finále, které se uskutečnilo 5. května 2023 v Kampusu Hybernská, se před porotu postavilo 8 nebojácných týmů. Na zlaté příčce se umístila aplikace E-jednotka, která modernizuje komunikaci v bytových domech. Divoké karty letos měly velký comeback a obsadily 2. i 3. místo.

Regionální finále

7. ročník Soutěž & Podnikej byl naplněn mimořádnými projekty a nikdo by se v tento moment nechtěl objevit v kůži poroty. Letos v ní zasedli Marián Füry (Darwin & the Machines), Hung Duc Tran (Start it @ČSOB), Ladislav Veselý (Slevomat), Václav Ryšlink (KAYA VC) a Kateryna Kovalenko (DEPO Ventures).

Tadeáš Kapic

Republikové finále nám odstartoval milovaný moderátor Tadeáš Kapic, který diváky náramné pobavil svým proslovem o umělé inteligenci. AI nás poté provázela v Tadeášových zábavných anekdotách  celý den a atmosféra tak zůstala uvolněná až od konce. Soutěžící přišli podpořit jejich kamarádi ze soustředění S&P, absolventi minulého ročníku a dokonce i žáci z pardubické školy.

Titul vítěze si po důkladném rozhodování odnesl Petr Hofman spolu s Františkem Ivanem za jejich projekt E-jednotka. Součástí výhry je také poukaz na 20 000 Kč od Start it @ČSOB a možnost studia bez přijímaček na Ekonomicko-správní fakultě Masarykovy univerzity v Brně. Výherci stříbrné a bronzové medaile obdrželi poukaz na kurz prezentačních dovedností, které pořádá Minutový řečník. Po zpětné vazbě poroty Petr přednesl dojemné poděkování.

Speciální místo patří Martinovi Vítkovi, zakladateli S&P. Jelikož se republikového finále nemohl zúčastnit, vyhrál soutěž o nejlepší kostým. Jako cena mu byla udělena párová masáž pro jednoho. 😂 

Výsledková listina

1.  místo – E-jednotka (Petr Hofman): Aplikace E-jednotka řeší mizernou komunikaci v bytových domech. Sbližuje vlastníky, nájemníky, nebo správce a umožní jim mít veškeré informace o bytě a celém domě na jednom místě.

>>> Zjistěte víc o zakladatelích E-jednotky v rozhovoru na našem blogu

Výherci republikového finále

2.  místo – rePrintable (Michal Hanousek): S rozšířením 3D tisku do domácností a firem roste i množství odpadu těchto tiskáren! Nepovedené plastové výtisky končí v koši, jelikož tiskaři si s nimi neví rady. RePrintable by poskytovalo sběrná místa školám, dílnám, tiskovým farmám i jednotlivcům. Přestože se rePrintable v regionálním kole neumístilo ani do 3. místa, dostalo divokou kartu a v republikovém finále mile překvapil porotu i diváky.

3.  místo – ReKrabice (Marek Svitek a Tadeáš Bíbr): Většina krabic při online nákupu skončí v koši. To se ale brzy změní. Marek a Tadeáš přišli s nápadem zálohovaných vratných krabic z PP kartonplastu. Už mají za sebou dokonce schůzky se Zásilkovnou a Decathlonem a plánují další s T-Mobilem.

Sdílené 4. místo

Truhlářství Vejvoda (Vít Vejvoda): Vítek je vyučeným truhlářem. Věnuje se zakázkové výrobě a opravám starého nábytku. Můžete si s jeho výrobky zkrášlit interiér svého domu.

JIPELU (Jiří Lukašík): Jirka ručně vyrábí unikátní kousky nábytku a další produkty na míru. Kromě samotného dřeva pracuje s epoxidovou pryskyřicí a, jak sám řekl, v každém výrobku zanechává kus sebe. 

EduAge (Jan Flídr, Tomáš Novák): EduAge nabízí studentům uplatnit své schopnosti uvedením na trh a jednodušší profesní rozvoj. Firmám tak obstarává mladé talentované zaměstnance.

Make it real. (Beáta Kratochvílová): Make it real vám zaručí 100% český textil vytvořený s láskou a originalitou. Navíc si můžete vytvořit vlastní design za pár minut.

Generační most (Jakub Kašpar): Aplikace (dříve známá pod názvem HelpingHand) má hlavní cíl propojit starší generaci s mladými lidmi a umožnit jim vzájemnou podporu a pomoc.

Petr Hofman

Petr nám při děkovném projevu prozradil, že při tvorbě E-jednotky byli na pochybách, jestli o jejich nápad bude mít někdo zájem. Proto prý výhru opravdu nečekal. Jak, milí čtenáři, vidíte, nejhorším nepřítelem je jedině váš strach o neúspěch. Nesmíte se podceňovat a dotáhnete to daleko jako E-jednotka, třeba až do republikového finále 8. ročníku Soutěž & Podnikej.

Jak řekl náš moderátor: „Všichni jste o level výš, všichni jste vítězové!“  Velká gratulace míří našim podnikavcům a doufáme, že se vám i vašim projektům bude dařit. Přejeme hodně štěstí na vaší cestě světem byznysu.

Ohodnoťte tento článek

Eliška Dvořáčková
Autor
Eliška Dvořáčková

Eliška je jedním z finalistů 6. ročníku Soutěž & Podnikej. Zajímá se o pěstování rostlin mang a avokád, čas od času experimentuje s dalšími druhy exotických rostlin.

Hodnocení:
Více článků od autora