Burza školských učebnic Emptior se právě spouští

Čerstvý absolvent Martin Tošner rozjíždí svůj projekt. Od regionálního kola se propracoval až k oficiálnímu uvedení na trh. Zprostředkuje užitečnou službu mnoha studentům, kteří potřebují sehnat či prodat studnice moudrosti – učebnice.

Second hand vědomostí

Už nemusíte běhat po škole se štosem starých učebnic ani pracně zjišťovat, kdo ze starších žáků vám předá své do nového ročníku. Na internetu díky Martinovi Tošnerovi vzniká online burza Emptior, kde přehledně nakoupíte nebo prodáte čítanky, fyziky nebo třeba Odmaturuj z biologie.

Webová aplikace je obohacena i o funkce podobné sociálním sítím, aby usnadnila komunikaci mezi žáky. Mezi ně patří například uživatelské profily, chat, hodnocení a sledování účtů, přidávání inzerátů do oblíbených apod.

Cílem je vybudovat komunitu, zlevnit učebnice, za které každoročně utratíme spoustu peněz, a zjednodušit jejich sehnání.

Od studenta pro studenty

Místo pro zrod této myšlenky není žádné jiné než na školní burza. Všichni víme, že na těchto akcí panuje především zmatek a nepřehlednost. Martin, který momentálně studuje ve třetím ročníku gymnázia, se po této zkušenosti rozhodl, že naprogramuje aplikaci, jež by chaotickou tržnici nahradila. Ulehčí tak život žákům, maturantům i jejich peněženkám.

Svůj nápad představil už na regionálním finále v Českých Budějovicích, kde získal čestné druhé místo. Během následujících měsíců na projektu dále pracoval a nyní je připraven k veřejné propagaci. V budoucnu chystá také mobilní aplikace pro Android a iOS.

Taky se vám na policích válí zaprášené učebnice? Vytvořte si účet na Emptioru a udělejte místo pro nové. Nebo pro fotky, techniku či sbírku známek, záleží na vás. 😉 

Trápí vás jiné problémy, ať už školní, nebo volnočasové? Zkuste se zamyslet, jak by se daly vyřešit. Již připravujeme sedmý ročník Soutěž & Podnikej, který čeká na nové bystré hlavy a nápady.

Ohodnoťte tento článek

Eliška Tajovská
Autor
Eliška Tajovská

Eliška se ve volném čase nejraději věnuje knihám a psaní nejen soutěžních povídek. V týmu Soutěž & Podnikej zastává funkci šéfredaktorky. Zúčastnila se také čtvrtého ročníku programu, a to se svojí kamarádkou Šárkou, naší nynější manažerkou. Elišku najdete a můžete sledovat na sociálních sítích - Facebooku a Instagramu.

Hodnocení:
Více článků od autora