Zlín ovládla deskovka! Následoval přeprodej lístků a ruční výšivky

První regionální finále Soutěž & Podnikej proběhlo dne 9. 12. 2019 ve Zlíně v prostorách Baťovy vily. Finále podnikatelské soutěže se zúčastnilo 7 středoškolských týmu ze Zlínského a Jihomoravského kraje, které se utkaly o hodnotné ceny a postup do republikového finále soutěže. Vítězem se stal tým dívek ve složení Eliška Pomajbíková, Terezie Uhříková a Natálie Šrottová s návrhem deskové hry s názvem Zachraň planetu, která se snaží zábavnou formou informovat o ekologických problémech.

“Vytvořily jsme společenskou hru zaměřenou na osvětu a edukaci v oblasti ochrany životního prostředí. Cílem je vzdělávat děti již od školního věku a to k úctě k naší planetě a to nejen naučnou, ale také zábavnou formou,” popisuje Eliška Pomajbíková, jedna z autorek projektu.

Na druhém místě se umístil projekt s názvem Market of Tickets, díky kterému je možný rychlý a jednoduchý přeprodej nevyužitých vstupenek. Třetí místo obsadila studentka Štěpánka Krátká se svými ručními výšivkami ShortBroidery.

Zlínské finále se konalo v Baťově vile ve Zlíně a soutěžící obhajovali své projekty před odbornou porotou ve složení Ondřej Lesa (krea.tiff), Lukáš Lauman (Backstage agency) a Jiří Doležal (Universy). Mladí podnikavci mimo postupu do republikového finále bojovali o finanční vouchery v hodnotě 10, 8 a 7 tisíc korun, které do soutěže věnovalo Sdružení pro rozvoj Zlínského kraje. 

Nezbývá než těšit se na to, co přinese zítřek – regionální finále v Ostravě. Zústaňte s námi, budeme vás informovat!

Ohodnoťte tento článek

Anna Veselá
Autor
Anna Veselá

Hodnocení:
Více článků od autora