Zásilkovna má novou konkurenci. Porotu zaujaly i kondomy v Africe a bylinný sirup

Ostravské regionální finále Soutěž & Podnikej, které proběhlo 10. prosince 2019 v prostorách Moravskoslezského inovačního centra, zná svého vítěze. Ze šesti týmů si urval postup do republikového finále projekt Boxee. Stojí za ním duo Jaroslav Hradil a Filip Trhlík. 

 Koncept vítězného projektu funguje na podobném principu jako AlzaBoxy. Narozdíl od nich budou však Boxee dostupné všem e-shopům. V porovnání s úspěšnou službou Zásilkovna nebudou zákazníci vázáni otevírací dobou obchodů – své zboží si z boxů mohou vyzvednout kdykoliv. 

“Úkolem Boxee je zmodernizovat poštovní služby a za pomoci samoobslužných výdejních boxů zjednodušit nakupování na internetu a ušetřit tak lidem čas i stres,” popisuje Jaroslav Hradil, jeden z tvůrců projektu.

Porotu zaujal také projekt Skild (v afrikánštině “štít”). František Miroslav Škola a Lukáš Valas přišli s konceptem prodeje kondomů a jejich distribuce do afrických zemí, kde ročně umírá až 500 tisíc lidí na pohlavní nemoci. Na projektu by rádi spolupracovali s humanitární organizací Lékaři bez hranic.

Třetí místo si odnesl tým ve složení Patrik Foldyna, Kateřina Tomášková a František Libica. Jejich bylinný sirup BySip, založený na tajné domácí receptuře, oslovil svou chutí porotu i diváky.

Ostravské finále se konalo v prostorách Moravskoslezského inovačního centra v Ostravě a soutěžící obhajovali své projekty před odbornou porotou. Moravskoslezské inovační centrum zde zastupovali Alena Danielová a Lukáš Oramus, společnost ProRocketeers reprezentoval Matěj Kastner.

Zítra startuje v pořadí třetí regionální finále 4. ročníku. Kdo se stane vítězem tentokrát?

Ohodnoťte tento článek

Anna Veselá
Autor
Anna Veselá

Hodnocení:
Více článků od autora