Nejjedlejší talíř na světě! V Pardubicích bodovaly i ekologické sáčky a obývák k pronájmu

Už známe prvních pět finalistů, kteří se v Praze utkají o cestu do Chicaga. První týden regionálních finálí 4. ročníku Soutěž & Podnikej jsme zakončili 13. 12. v Pardubicích. Finále se zúčastnilo 9 studentských projektů z východních Čech a Jihomoravského kraje. Vítezem se stal projekt s názvem Poplate, jehož tvůci jsou Jan Račanský a Aram Sogomonjan. 

Už známe prvních pět finalistů, kteří se v Praze utkají o cestu do Chicaga. První týden regionálních finálí 4. ročníku Soutěž & Podnikej jsme zakončili 13. 12. v Pardubicích. Finále se zúčastnilo 9 studentských projektů z východních Čech a Jihomoravského kraje. Vítezem se stal projekt s názvem Poplate, jehož tvůci jsou Jan Račanský a Aram Sogomonjan. 

Nejskloňovanějším tématem pardubického finále byla ekologie. Ať už se jedná o náhradu plastových brček, jednorázových sáčků na svačiny nebo návleků na boty, můžeme s klidem tvrdit, že středoškolákům nejsou témata udržitelnosti lhostejná. Vítězný projekt si klade za cíl nahradit jednorázové tácky za šetrnější variantu, kterou navíc můžete sníst.

“Poplate je tím nejjedlejším talířkem na světě. Momentálně při výrobě používáme kukuřici, do budoucna počítáme také s rýží,” popisuje produkt Jan Račanský.

Porotu oslovily také povoskované Kisáčky k opětovnému použití, za kterými stojí tři studentky z Obchodní akademie Hradec Králové. Na třetím místě se umístil Vladimír Potapov se svou vizí multifunkční místnosti, kde by lidé mohli trávit svůj volný čas. Speciální cenu poroty obdržel Robert Lakatoš se svou aplikací Potkej & Poznej.

Pardubické finále se konalo v prostorách Pardubického . Soutěžící obhajovali své projekty před odbornou porotou ve složení Petra Srdínková (P-PINK), Alexandr Prokop (Uskupení Tesla z.s.) a Eva Malinová (Krajská hospodářská komora Pardubického kraje).

Ohodnoťte tento článek

Anna Veselá
Autor
Anna Veselá

Hodnocení:
Více článků od autora