Jedny boty vládnou všem. Brněnské finále zná vítěze

Nuda v Brně? Dnes tomu tak rozhodně nebylo. Brněnské regionální finále 4. ročníku, které proběhlo na půdě Jihomoravského inovačního centra, zná svého vítěze. O nadějné projekty a nadšené soutěžící opravdu nebyla nouze. Pojďme si je v krátkosti představit.

Taky vás nebaví tahat s sebou na cesty několik párů bot, které vám zabírají místo? Tento problém trápil i Jerryho, Bena a Toma, kteří přišli s návrhem multifunkčních bot s vyměnitelnou podrážkou a svrškem – Jebeto (čti “džebetou”).

Náš název vznikl v rámci jednoho školní projektu. Přestože může působit trochu kontroverzně, jde pouze kombinaci našich jmen (Jerry, Ben, Tom),” popisuje vznik názvu, který vás možná také zaskočil, Benedikt Šujan.

Druhé místo v Brně vybojovala Kristina Horinková ze Slovenska se svým projektem Aslfaltové ihrisko, který má za cíl revitalizovat hřiště v Košicích a proměnit ho na moderní uměleckou plochu. Porotu také zaujal projekt s názvem deale, který se zaměřuje na online přeprodej aut a spolupráci s českými dealery.

Aplikaci Ošmikáno.cz ocení především pánové, které nebaví shánět kadeřnici na poslední chvíli. Další projekty se zaměřily na studenty středních škol, sdílené psaní, sportovní akce nebo organické čistící prostředky.

Brněnské finále se konalo v prostorách Jihomoravského inovačního centra. Soutěžící obhajovali své projekty před odbornou porotou ve složení: Jakub Bůšek za JIC (Jihomoravské inovační centrum), Tomáš Jízdný, který zastupoval vlastní společnost Rozjízdný a Denis Sedlák za Air Ventures.

Ohodnoťte tento článek

Anna Veselá
Autor
Anna Veselá

Hodnocení:
Více článků od autora