Jak si vybrat správnou školu? Na novém webovém portálu radí studenti studentům

Spousta z nás to už zažila a spoustu z nás to ještě čeká. Volba střední školy rozhodně není jednoduchá věc a málokdo v té době tuší, co by chtěl v budoucnu dělat. Často se pak stává, že je student se svým výběrem později nespokojený, je demotivovaný a jeho výsledky jdou z kopce dolů. Jak si ale z “telefonního seznamu” škol vybrat tu správnou a jak se v tom všem vyznat? Jakub Roháček podává studentům pomocnou ruku a přichází s webovou platformou škol Prostudenty.info.

“Pamatuju si, jak jsem v patnácti vybíral svou střední já. Vůbec jsem netušil, co chci v životě dělat a tak důležité rozhodnutí, jako je výběr střední školy, pro mě bylo hodně složité. Letos si vybírá školu můj mladší bratr a tak se mi všechny ty vzpomínky znovu vybavily. Co bych tenkrát dal za to, mít místo, kde najdu všechny informace pohromadě a mohl se poradit třeba přímo se studenty dané školy,” říká Jakub.

Narozdíl od již existujících školních databází je portál Prostudenty.info obohacený o naprostou transparentnost. Údaje a hodnocení školy totiž poskytují přímo její studenti. Žáci tak mohou zjistit, jaký je nejčastější nebo nejtěžší předmět, co studenty nejvíce baví, kam se díky škole můžou podívat (zájezdy, soutěže, ale i praxe ve firmách), kolik studentů do školy dojíždí, kolik z nich je na internátě a mnoho dalších.

Co všechno bude platforma obsahovat?

  • Vyučované předměty (nejčastější, nejnáročnější, jaké předměty se vůbec vyučují, jak studenti chápou výklad, co jim v hodinách schází a naopak, co se jim v hodinách líbí)
  • Oblíbené věci na škole
  • Možnost žáků ptát se na otázky studentů dané školy (každý student bude zaregistrovaný pomocí kartičky ISIC nebo předložením potvrzení o studiu)
  • Fotografie školy s komentáři
  • Hodnocení školní jídelny, zájmových útvarů atd.
  • Ceny fondů, stravného apod. – náklady pro rodiče

Profil každé školy by tak měl jednoduchou a přehlednou formou nabídnout vše, co jeho budoucího studenta může potkat. Díky speciálním filtrům bude také možné najít školu s danou specifikací či předměty.

Přejeme Jakubovi i jeho projektu hodně štěští na republikovém finále a doufáme, že díky Prostudenty.info najde každý tu správnou školu!

Přijďte se podívat na přehlídku těch nejlepších středoškolských startupů z celé ČR. Republikové finále již 24. ledna 2020!

Ohodnoťte tento článek

Šárka Dvořáčková
Autor
Šárka Dvořáčková

Šárka úspěšně absolvovala 4. ročník programu S&P. Ve společnosti aktivních studentů se jí zalíbilo natolik, že se přidala k organizačnímu týmu soutěže. Nyní je pravou rukou Martina a stará se o operativu programu. Ve volném čase Šárka ráda posedává u šálku kávy, čte nebo se obklopuje svými nejbližšími.

Hodnocení:
Více článků od autora