Jak dobýt vlastní kontejner na plasty nebo klíčenka, která zachraňuje životy. Taková byla Plzeň

Plzeň zná vítěze. Stali se jimi dva studenti z Týnu nad Vltavou – Jan Hrůza a Jakub Blecha. Porotě představili koncept aplikace, která motivuje lidi k třídění odpadu. Díky mobilní aplikaci Vytrid.it už se vám nestane, že byste na mapě nenalezli kontejner na tříděný odpad. To je sice hezké, ale proč takovou appku využívat, když…

Plzeň zná vítěze. Stali se jimi dva studenti z Týnu nad Vltavou – Jan Hrůza a Jakub Blecha. Porotě představili koncept aplikace, která motivuje lidi k třídění odpadu.

Díky mobilní aplikaci Vytrid.it už se vám nestane, že byste na mapě nenalezli kontejner na tříděný odpad. To je sice hezké, ale proč takovou appku využívat, když stačí PET lahev vyhodit do nejbližšího koše?

Honza s Kubou na to mají jasnou odpověď. “V naší appce můžete třídit odpad a ještě si u toho zahrát hru. Koncept zahrnuje například dobývání kontejnerů a následné porovnávání skóre mezi přáteli,” popisuje projekt Jakub Blecha.

Porotu oslovila také klíčenka Proney, která obsahuje zdravotní data pacientů a v případě ohrožení na životě k nim mají záchranáři okamžitý přístup. Na třetím místě se umístila Kristýna Vachudová, která bojuje proti fast fashion se svým projektem Jehličkář.

Celkem 8 soutěžních týmů hodnotila odborná porota ve složení Martin Žatkovič (Seznam), Filip Soukup (Boost Up) a Pavel Koenig (NVIAS).

Devět regionálních finále je za námi. Známe tak téměř kompletní seznam finalistů, kteří se 24. 1. 2020 utkají o cestu do Chicaga a další hodnotné ceny. Jste srdečně zváni!

Ohodnoťte tento článek

Anna Veselá
Autor
Anna Veselá

Hodnocení:
Více článků od autora