Budoucnost v 3D tisku? Projekt Ticker print Vám ji představí

Jsme ve 21. století a náš svět je pohlcen technikou a elektronikou. Jednou už za nás možná budou pracovat jenom stroje a budeme hledat, čím naše životy naplnit. Vyspělá technologie nám pomáhá v každodenním životě a ulehčuje nám práci. Alespoň to tak vidí Monika s Davidem, kteří přišli na to, jak nově využít funkce 3D tiskárny. Vybojovali si tak 1. místo v ústeckém regionálním kole a postoupili do celorepublikového finále v Praze.

David už nějakou dobu vlastnil 3D tiskárnu a občas si tiskem přivydělával. S Monikou se potkal na střední škole, a když k nim s prezentací o Soutěž & Podnikej zavítal absolvent Honza Tóth, rozhodli se začít s 3D tiskem udělat seriózní byznys. 

V čem je Ticker print jedinečný?

Hodně firem, které podnikají v oblasti 3D tisku, nemají specifické zaměření. David s Monikou pochopili, že jejich projektu pomůže, když se bude úzce profilovat. Pro inspiraci nemuseli chodit daleko. “V naší škole chyběly některé školní pomůcky. Jiné byly tak vzácné, že se na ně nedalo dívat zblízka nebo je vzít do ruky, aby je náhodou někdo nerozbil. A tak jsme si řekli, že chybějící školní pomůcky vytiskneme. Nejen pro naši školu, ale i pro všechny další,” vysvětlili David s Monikou vznik Ticker printu. 

Jak to vůbec funguje?

Možná to vypadá abstraktně, ale princip je vcelku jednoduchý. Když například pro výuku biologie chybí maketa srdce, musí se nejprve vytvořit jeho model ve 3D, aby tiskárna měla potřebná data  k výrobě. Samotný tisk už pak není ničím jiným než vrstveným materiálu podle instrukcí navrženého modelu. Stejným principem byste si klidně mohli nechat vytisknout pizzu, když si vzpomenete, že máte hlad. Jen byste pro tisk museli použít jedlý materiál a s tím David s Monikou nepracují (zatím).    

Ticker Print Moniky a Davida má dobře našlápnuto a zaslouží si podporu na celorepublikovém finále, které se uskuteční 24. ledna 2020 v Praze. Tak si to nenechte ujít a doražte. Těšíme se na vás!

Přijďte se podívat na přehlídku těch nejlepších středoškolských startupů z celé ČR. Republikové finále již 24. ledna 2020!

Redaktor:  Sabina Dulovczová

Soutěž & Podnikej

Ohodnoťte tento článek

Šárka Dvořáčková
Autor
Šárka Dvořáčková

Šárka úspěšně absolvovala 4. ročník programu S&P. Ve společnosti aktivních studentů se jí zalíbilo natolik, že se přidala k organizačnímu týmu soutěže. Nyní je pravou rukou Martina a stará se o operativu programu. Ve volném čase Šárka ráda posedává u šálku kávy, čte nebo se obklopuje svými nejbližšími.

Hodnocení:
Více článků od autora