Příběh Stubchaser začal házením na plechovku

Všichni to známe, procházíme se městem a kličkujeme mezi nepořádkem jako jsou například nedopalky. Není na to pěkný pohled a už vůbec nechceme na nic šlápnout. Avšak po pár piruetách boj vzdáváme a radši nedopalky ignorujeme. Napadlo vás někdy, že by zbytky cigaret mohly z ulic vašeho města nadobro zmizet a vy byste si místo kontrolování kam šlapete mohli užít příjemné městské atmosféry? Mladé studenty Adama Štrunce a Raye Baseleye ANO!

Adam a Ray přichází s revolučním řešením, které má motivovat kuřáky originálním způsobem k odhození nedopalku do popelníku a ne na zem.

Nekonečná hra s plechovkou

Adam dostal první myšlenku na Stubchaser, když s kamarády potuloval ulicemi Prahy a začali se bavit tím, že si postavili plechovku a se snažili se do ní strefovat nedopalky. Po chvíli zjistili, že zásoby “vajglů” jsou nekonečné a hra nejspíš nemá konec.

Po pár pohledech kolem sebe si uvědomili, že na daném místě je tolik zbytků cigaret, protože je lidi nemají kam vyhazovat nebo se jim nechce hledat popelník, kam by cigaretového „špačka“ vyhodili. Celá tato večerní zábava jim neukázala pouze problém, ale i řešení.

Ze správného vyhazování dokouřených cigaret udělají zábavnou aktivitu.

Díky Stubchaser, designovým popelníkům ve tvaru terče, se kuřáci cítí apelováni se do tohoto zařízení trefit. I v případě, že nezacílí přesně a hod se jim nepovede, pomáhají řešení problému s nedopalky, které se díky nim koncentrují alespoň na jednom místě.

Díky soustředěnosti odpadu na místech, kde se nachází Stubchaser je pak uklízení ulic pro technické služby města jednodušší a efektivnější.

Stubchaser
První verze Stubchaser umístěna na Staroměstském náměstí.

Čisté ulice po celém světě

Vize Adama a Raye nejsou skromné. Eliminovat problém nedopalků, které jsou vážným činitelem znečištění prostředí, čisté ulice měst a expanze do zahraničních měst Evropy jsou jen několika cíli projektu.

Aby svých cílů dosáhli, chtějí být aktivní ve všech fázích života nedopalku, od jeho vyhození, přes sběr, recyklaci až po využití recyklovaného materiálu například ve stavebnictví.

První části na této dlouhé cestě je však jejich designový popelník Stubchaser, který zanedlouho budete potkávat na ulicích městských částí Prahy, před hospodami, bary, hotely, firmami, kluby, kavárnami a třeba i před vaším oblíbeným místem.

I vy můžete žít bez nedopalků, stačí se jen trefit!

Ohodnoťte tento článek

Autor

Hodnocení:
Více článků od autora